Maribor, 29.05.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 07.06.2019, (Z)mešani festival: 7.6.

(Z)mešani festival: 7.6.

»Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo«.

- Ditka

Ditka je pevka, kitaristka in skladateljica. Njena glasbena zgodba je kombinacija uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov, kot sta Feri Lainšček in Tone Pavček ter avtorske glasbe v angleškem jeziku. Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem, pianistom in pevcem, ki je tudi stalni član njene glasbene zasedbe.

Ditka ima za sabo številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih glasbenih festivalov (Arsana, Pivo in cvetje Laško, Lent,..). Z glasbeno literarnim dogodkom imenovanim Ne bodi kot drugi, ki ga izvaja skupaj s svojo glasbeno zasedbo in pesnikom Ferijem Lainščkom, je v preteklih letih razprodala številne kulturne dvorane po Sloveniji (Slovenska filharmonija, Narodni dom Maribor, Narodni dom Celje, Gledališče Ptuj,…).

Do sedaj je izdala dva albuma, Ne bodi kot drugi (2013) in Ne spreminjaj me (2016), ob koncu tega leta pripravlja izid tretjega albuma z uglasbeno poezijo in za prihodnje leto še album z avtorsko glasbo v angleškem jeziku. Njene pesmi v angleškem jeziku so bile večkrat nagrajene na priznanih glasbenih tekmovanjih v tujini (UK Songwriting Contest, Unsigned Only, USA).

Ditka daje velik pomen kvalitetnim besedilom, z lepo vsebino in močnim sporočilom, zato ji je uglasbljanje poezije slovenskih pesnikov še posebej pri srcu. Tudi, ko piše svoja besedila vedno izhaja iz zgodb, za katere meni, da so blizu ljudem in se lahko z njimi poistovetijo.
Glasba, ki jo ustvarja ne sledi trendom, ampak, kot pravi sama, je takšna, kot jo začuti. Žanrsko jo je zato težje opredeliti, moč pa je začutiti prvine country-ja, popa, rocka,…

Na njenih koncertih sta v zraku ljubezen in pozitiva preko uglasbene poezije in njenih avtorskih zgodb.

Tokrat bo zaigrala v duetu z njenim očetom Gorazdom.

Več o Ditki: www.ditkamusic.com