Maribor, 29.05.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 12.05.2006, Zlatko Kaučič & Alberto Marsico

<b>Zlatko Kaučič</b>, glasbeni kreativec, tolkalec, kompozitor, pedagog in umetnik, ki v ustvarjanju stremi po novemu, neobičajnem in pri naravi navdihujočem, se po čudovitem projektu »How deep is the ocean« s katerim se je lansko leto predstavil mariborskemu občinstvu vrača v jazz klub Satchmo. Tokrat v družbi italijanskega kolega, hammond orglista Alberta Marsica pripravlja bluesovkso obarvani repertoar, ki se skozi improvizacijo zlahka dotika različnih glasbenih zvrsti, obdobij, krajev in tradicij.
Kaučičev nastop je preprosto nemogoče predvideti, ker nenehno preseneča in navdušuje z nastajanjem glasbe neposredno na odru, pred in z občinstvom.
Pridite, prisluhnite in soustvarjajte.
Zlatko Kaučič živi in ustvarja v Dobrovem v Goriških brdih, odkoder ga je ljubezen do glasbe in ustvarjalnosti še kot najstnika popeljala po svetu. V Barceloni, Amsterdamu, Berlinu kjer je nekaj časa bival je igral z izjemnimi glasbeniki kot so John Lewis, Kenny Wheeler, Steve Lacy, Ze Eduardo, Anthonio Pinho in mnogimi drugimi. Po vrnitvi v Slovenijo v začetku devedesetih let je ustvaril zavidljivo število del skozi katera je Kaučiča moč spoznati kot izjemnega glasbenika nenehno stremečega k novemu, neobičajnemu, čutno in izrazno bogatemu glasbenemu ustvarjanju.
Round Trip, Emotional Playground in Zlati čoln so dela v katerih je glasbo povezal s poezijo, z ljudskimi pesmimi spojil mešani pevski zbor in jazzovski kvintet ter k interpretaciji Kosovelovih integralov povabil madrigaliste in kreativne glasbenike svetovnega slovesa.
<b>Alberto Marsico</b> je svojo glasbeno pot začel z igranjem klavirja. Leta 1994 se je v Genovi udeležil glasbene delavnice Jack Mc Duff-a (poleg Jimmy Smith-a enega najpomembnejših hammond orglistov), ki ga je navdušil nad hammond orglami.
To je bil ključni trenutek in velik preobrat v njegovi glasbeni karieri.
Alberto je igral s številnimi glasbeniki kot so Jimmy Witherspoon, Phil Guy, Christian Rover, Sonny Rhodes, Ian Paice, Ollie Nightingale,Tino Gonzales, Lee Harper, Lynwood Slim, Bobby Durham, Jim Pugh, Paul Jeffrey, Tad Robinson, Larry Taylor, Rob Sudduth, Alex Schultz, Anthony Paule,David Hudson, Mike Turk ,Kenny Burrell… in navduševal občinstvo z zanj značilno izredno močno in gibčno basovsko linijo in sposobnostjo združevanja jazzovskih standardov, balad, bluesa, funka, gospela in soula.