Maribor, 06.08.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 06.12.2008, Yam Damil

Zasedba Yam Damil je posnela svoj prvenec z naslovom Uvertura že leta 2001. Po dolgih letih pripravljajo novo zgoščenko, pri kateri sodeluje Gyan Singh, odličen mlad tablist iz Indije. Rezultat sodelovanja odličnih glasbenikov, instrumentov ter elektrike bo slišati kot elektro-indian-psihadelic-break & dub-beat … Vredno naših čutil!
Damir Višič (sarod & sequencer, vokal) je končal šolanje v New Delhiju (Indija), opravil je diplomo iz klasične indijske glasbe pri Biswajitu Royu Chowdhuryju na Akademiji za ples in glasbo Bhartiya Kala Kendra. Na koncertih predstavlja indijsko klasično glasbo, uči in vodi glasbene delavnice ter sodeluje z različnimi skupinami in glasbeniki.
Primož Smrekar (klaviature, virus) je svojo glasbeno pot začel kot roker. Sodeloval je z bendi, kot so Preporod, Wake up, Snežna kraljica, Inside, Electric tea … V zadnjem času se posveča eksperimentiranju, komponiranju ter snemanju v svojem studiu.
Samo Pečar (bas) je izjemno talentiran basist, ki sodeluje z mnogimi glasbeniki in skupinami. Med najbolj znanimi so Siti Hlapci, Splinter ter mnogi avdiovizualni umetniki.
Nino Mureškič (tolkala) je tolkalec, ki ne potrebuje posebne predstavitve, saj je njegov opus koncertov, različnih sodelovanj, snemanj, tečajev in glasbenih delavnic tako velik, da je dovolj, če ga omenim kot najizrazitejšega in vsekakor izvirnega tolkalca.