Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 09.11.2005, Wolfgang Haffner & band

Vrhunski bobnar, pisec aranžer in producent Wolfgang Haffner bo s svojo skupino gostoval v Jazz Klubu Satchmo.
Bobne in klavir je začel igrati že s šestimi leti, dvanajst let kasneje pa je pričel s svojo kakriero kot profesionalen glasbenik v Greman French Jazz Ensemble, pod vodstvom legendarnega Alberta Mengelsdorffa. Gostovali so na mnoih festivalih, med drugim na Pariškem Jazzfestivalu in berlinskem Jazzfestu.
Kasneje je postal bobnar v Klaus Doldingerjevi zasedbi Passport, s katerimi je igral enajst let po Evropi in Južni Afriki. Bobnal je tudi v spremljevalnem bendu najboljše pevke vseh časov Chaka Khan. Leta 1994 se je pridružil skupini US Fusion Superband METRO, leta 1997 pa je z dolgoletnim prijateljem Roberto Di Gioia ustanovil uspešno skupino Zappelbude.
Haffner je sodeloval z mnogimi vrhunskimi glasbeniki, kot so: Pat Mathney, Michael & Randy Brecker, Bill Evans, Woody Shaw, Roy Hargroove, Johnny Griffin, Cassandra Wilson, Joe Pass, Bob James, Joe Lovano, Clark Terry, Art Farmer… ter glasbeniki in skupinami kot so Jan Grabarek, Michael Franks, Die Fantastichen Vier, No Angels,…
Sodeloval je na mnogih festivalih širom sveta, kot so Montreaux, Paris, Chicago, North Sea Jazzfestival,…
Leta 2002 je ustanovil Wolfgang Haffner Band, ki je gostovala po celi Evropi z glasbo iz zgodnejših albumov “Music” in “Urban Life”. Ko ni bil na poti s svojo zasedbo, je igral z Nils Landgrenom v Funk Unit in z nemškim trobentačem Tillom Broennerjem.
Haffner je sodeloval pri okoli 350 snemanjih in izdal tudi deset svojih albumov.
Predstavlja svoj novi cd Zooming, pri katerem je sodelovala smetana evropske jazz scene – Martin Koller, Till Broenner, Rebekka Bakken, Nils Landgren, Johannes Enders, Roberto Di Gioia. Prava poslastica bo zmes inovativnih zvokov in zapeljivih melodij, ščepec roka tu in tam in za piko na i še perfektni solistični vložki.
<b>projekt je podprl GOETHE INSTITUT LJUBLJANA.</b>