Maribor, 29.05.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 05.05.2006, Vrooom

Glasbena skupina <b>VROOOM</b> je s svojim delom začela 1997. Oblikovali so svoj takratni specifični zvok (dva vokala, kitara, hramonika, bas, fretless bas, elektronski ter akustični boben) ter se podali v beograjske klube s svojo mešanico kabarejske in balkanske glasbe ter sodobnih elektronskih ritmov.
Splošno prepoznavnost so dosegli kot glasbeni del gledališke skupine TORPEDO, v predstavah so glasbo igrali v živo. V letih 1998 in 1999 so z njimi ali samostojno nastopali v Švici, Sloveniji, na Madžarskem, BiH, Makedoniji, Romuniji, Bolgariji in Jugoslaviji ter sodelovali na najodmevnejših glasbenih in gledaliških festivalih.
Leta 1999 je izšel album TORPEDO MUSIC, na katerem najdemo kompozicije, ki so jih Vrooom naredili za Torpedo in ostala gledališča. Del glasbe s tega cd-ja je uporabljen v filmu TORPEDO – BELGRADE TOURIST GUIDE 2000, ki je bil nagrajen z Zlato plaketo Beograda za najboljši jugoslovanski kratkometražni film leta 2000 ter Zlato pomarančo na filmskem festivalu v turški Antaliji. Istega leta so izdali izbor pesmi s koncertnega repertoarja pod imenom VENTILACIJA ter “živi” album LIVE IN ZURICH.
Leta 2001 so se s hiti z albuma Ventilacija znašli na vseh pomembnejših top listah v Jugoslaviji, odpravili pa so se tudi na promocijsko turnejo po Srbiji in Črni gori, Sloveniji, BiH, Italiji, Franciji in Švici.
Poleg stalnega dela za predstave ter športne manifestacije, so Vrooom leta 2003 pričeli s snemanjem novega albuma, medtem pa se je na kompilaciji “KAO DA JE BILO NEKAD” znašla njihova priredba komada “Problem” Šarla Akrobate.
Na koncertu nam bodo predstavili njihov najnovejši album EVOLUCIJA, za katerega sami pravijo, da je predvsem moderna pop rock plošča (tokrat v dobrem pomenu besede!), v svojem mešanju srbskih in tujih vplivov dinamična in eklektična obenem. Na MTV Adria lahko trenutno gledamo njihov videospot za komad “Malo vremena”.