Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 10.10.2018, VEČER VELIKANOV: David Bowie

VEČER VELIKANOV: David Bowie

Nadaljujemo z našimi večeri velikanov..

Tokrat se bomo poslušalnico posvetili legendi DAVID BOWIE-ju.

David Bowie (IPA: ['bəʊiː], rojen kot David Robert Jones), angleški pevectekstopisecigralecmultiinštrumentalistglasbeni založnik, producent in zvočni tehnik, * 8. januar 1947BrixtonZdruženo kraljestvo, † 10. januar 2016.[12]

Bil je pomembna ikona v popularni glasbi več kot pet desetletij, sicer pa je veljal za inovatorja in enega najvplivnejših umetnikov sodobnega časa. Njegov glasbeni, filmski in vizualni razvoj je izrazito zaznamoval njegovo okolico. Veljal je za pionirja glam rocka, navdih za punk rock gibanje, new wave in mnoge druge glasbene smeri. Bil je tudi prvi, ki je v glasbi izumljal različne karakterje, ki so se pojavljali v besedilih, imeli svojo vizualno podobo in skozi katere je nastopal v javnosti ter (Major Tom, Ziggy Stardust, Thin White Duke, …) Pogosto je na novo odkrival in spreminjal svojo glasbo, kot tudi svojo vizualno podobo. Zaradi svojega eklektičnega in spreminjajočega stila so ga imenovali tudi kameleon.[13]. Njegova edinstvena podoba in preigravanje različnih glasbenih slogov sta postala kulturna referenca za vrsto umetnosti. Bil je tudi filmski in gledališki igralec, režiser videospotov in vizualni umetnik.

V svoji karieri je prodal več kot 140 milijonov izvodov albumov, izdal 27 studijskih albumov, revija Rolling Stone ga je uvrstila med sto največjih umetnikov vseh časov.

Zadnji album Blackstar je izdal na svoj 69. rojstni dan in dva dni pred svojo smrtjo.

Pričetek :

19:00

Konec: 2:00

Vstopnine ni!