Maribor, 02.04.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 12.03.2010, Soul Fingers

Vse, kar sta imela brata Denis in Haris na začetku, je bila velika ljubezen, ljubezen do soul glasbe šestdesetih let. Ko ju je znani zagrebški didžej Tomo Ricov povabil, da nastopita v klubu Kalušič, na zabavi v počastitev zlatemu soulu in šestdesetim, sta izjavila, da imata bend. Tako sta se podala v mrzlično iskanje glasbenikov, ki so znali igrati soul in funk. V nekaj dneh sta zbrala pihalno sekcijo, bobnarja, basista, klaviaturista in spremljevalne vokale. Tako so se rodili Soul Fingers.
To je bilo daljnega leta 1991. V prvih devetih letih so Soul Fingers odigrali ogromno število koncertov, poželi veliko nagrad in osvojili srca poslušalcev. Danes zasedba šteje dvanajst članov. Njihov repertoar v glavnem sestavljajo zlati soul šestdesetih, klasike Jamesa Browna, Arethe Franklin, Otisa Reddigsa, Sama in Davea …
Po dolgih letih, ko so bili Soul Fingers sinonim za najbolj noro klubsko koncertno zabavo v mestu ob Dravi, se zasedba v vsem svojem blišču vrača na odrske deske Jazz kluba Satchmo.
Veliko več informacij o skupini najdete na njihovi uradni spletni strani: http://www.soulfingers.net/index.html