Maribor, 04.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 19.07.2019, Satchemomi: In The Attic, Noair, Liburoa

Satchemomi: In The Attic, Noair, Liburoa

Evo! Sat-chemo-mi napraviti en lepi koncert v Satchmo-tu. Sam biti je težko, zato smo v troje združili moči, šila in kopita. In to trije bandi iz treh različnih koncev naše SLO in še dlje! To bo.. kar bo. Bomo videli in slišali.. pa dejte tudi vi videt in slišat in pridite v Jazz Klub Satchmo 19. julija ob 21:30.

Kdo so nadobudni trije?

1.) In The Attic:
In The Attic je mlajši alt rokerski tri iz Ljubljane, vendar le z mednarodno zasedbo, Pevka Tatiana Smirnova iz Rusije, bobnar Christopher Charlesworth iz Avstralije in domači Edvard Hadalin so se združili pod imenom In The Attic leta 2015. Skupaj so razvili svoj pesemski stil, ki opominja na vplive skupine, kot so Radiohead in Jeff Buckley, ampak kateri je originalno prilagojen za manjši aranžma tri članske zasedbe. Skupina je dolgo časa razvijala svoje pesništvo in je maja 2018 izdala svoj prvi studijski album Jimmy’s. Jimmy’s, ki vsebuje 10 pesmi je konceptno ter narativno delo, s katerim je skupina In The Attic prevzela vlogo pripovedovalcev. Oddaja Tolpa Bumov na Radiu Študent je pisala o albumu in zaključila s predvidevanjem, da bi skupina lahko postala ena osrednjih alterrock sil na tukajšni sceni.

2.) NOAIR:
Obalni kvartet, ki s svojimi zvoki jadra med idiličnimi melodijami in samodestruktivnim kaosom, se žanrsko opredeljuje kot alternativni pop. Za sabo ima albuma Existential (2014) in Superhuman (2017), nastop na oddaji Izštekani, niz spletnih nastopov Live Behind the Curtains in kopico klubskih koncertov. V zvok, v katerem odmevajo tudi Jeff Buckley, Muse in Radiohead, staplja elemente mnogoterih žanrov, s singlom in spotom Colours (Werehouse Collective) pa v svoj prej črno-beli svet vnaša tudi barve. Leto 2019 se je za NoAir začelo delovno, z nastopom na showcase festivalu MENT, v marcu pa nadaljevalo z ogrevanjem Kina Šiška pred svetovno prepoznanimi Švedi Peter Bjorn and John. Delovna vnema je spomladi rodila tudi novi single in ”self-made” video Suol Stripped.

3.) Liburoa:
Prve strani Liburoe so se začele pisat že daleč nazaj, takrat, ko so mladiči še noreli po srednji šoli in preigravali akustične komade. A ker so po srcu in stasu rokerji, so začeli pisati glasnejše poglavje. Val inovativnosti in ljubezen do glasbe jih je pripeljal do Liburoe, kot jo poznamo danes; pet članske zasedbe alternativnega rocka.
Njihova domača scena je v Mariboru, kjer je skoraj nemogoče najti oder, na katerem band še ni stal. Zlomljena srca, komični avtomobilski polet s ceste, vrtovi misli, zgodbe s pločnikov in vse drugo kar člani doživljajo, spretno povezujejo v komade, ki gredo hitro v uho. Njihovi fani pa jih skupaj s glavnim vokalistom Timom Muršakom neumorno prepevajo na koncertih. Ko vse potihne se hitro v publiki najde kdo, ki se na vsa pljuča dere ŠPILAJ!, basist Jaša Pavčič pa meni nič, tebi nič odgovori z uvodnimi toni in band ga hara dalje. Vsak Magnifico rabi svojega Shatzija , Liburoa pa ima kar dva. Nika Poštraka na eni in Jureta Gračnerja na drugi kitari. Band pa ne bi bil to kar je, brez Tina Matuša in njegovega zgoraj brez bobnarskega sola.

________________________

Vozovnica stane 5€ za stare ljudi in 3€ za mlade študente.