Maribor, 29.05.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 24.09.2005, Sarhan

<b>DAMIR VIŠIČ</b> – si je za svojo glasbeno pot izbral indijsko klasično glasbo. Že vrsto let se pri različnih učiteljih v New Delhiu v Indiji uči igranja na sarod, ki je tradicionalni indijski instrument – brenkalo. Sodeloval je na mnogih etno festivalih doma in v tujini: Okarina festival, Festival Lent, Festival Ljubljana, Retzhof festival… Ob interpretiranju indijske klasične glasbe se ukvarja tudi z povezovanjem novih glasbenih trendov ter indijske klasične tradicije.
Njegovi albumi: Sarod (indijska klasična glazba), Nirvana (Sagar), Damir Višič & Yogesh Dutt (sarod & sitar) Uvertura (Yam Damil).

<b>ASHISH NIMAY ROY </b>- prihaja iz Indije, kjer je tudi doštudiral indijsko tablo (Glasbena akademija Gobardanga Kalavaty Sagit Vidyalaya). V Indiji se je udeleževal mnogih festivalov in sodeloval z najrazličnejšimi indijskimi glasbeniki, s prihodom na Hrvaško sevedi ni počival in sedaj sodeluje z glasbeniki iz najrazličnejših dežel, dela na samostojnih projektih, pripravlja pa tudi razne seminarje in delavnice.
Nastopa na festivalih kot so Festival Libertas, House of extreme Music Theatre, Muzički bienale Zagreb…, gostuje v gledaliških predstavah (Njihanje), pri plesnih koreografijah, v operi (HNK, Marco Polo)…
Z različnimi skupinami pripravlja turnejo indijske klasične glasbe po Sloveniji in Avstriji. Izdal pa je tudi albuma Mantana (skupaj z Elvis Stanić Group) in From a Spark to a flame (Shamrock Rovers).

<b>VESNA GORŠE</b> – altsaksofonistka fusion in etno jazza. Za njo je že bogata glasbena kariera z nizom sodelovanj in kupom izdanih albumov. Koncertira po domovini in izven njenih meja (Slovenija, Italija, Nemčija, Češka…) s skupinami (Zg bienale, Lent, Valašsky Spalyček…) ali solo.
Poigravanje z arabskim, afriškim in indijskim koloritom pretvarja njeno glasbo v magično in eksotično obarvane ritme.
Večina njenih albumov je posnetih v živo, v glavnem v Koncertni dvorani Lisinski v Zagrebu (Wonderland, LP, Jugoton, 1990; A New Era of Instrumental Music, LP, Jugoton, 1990; Asgard Live, CD, Blind Dog Records, 1992; Just A Music, CD, Jam Records, 1996; EartHBeatS, CD, Jam Records, 1998; Sesamelive, CD; 2003; Dune, CD, 2003).