Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 12.10.2018, Rockabilly Koncert: EIGHT BOMB !!!

Rockabilly Koncert: EIGHT BOMB !!!

/ Čez dan se že segrevam od 10:00 na naši terasici! Vabljeni na klepet, okrepčilo, prigrizek..in še kaj ;) /

Fantje so nam pripravljeni predstavit njihov že 5.album in hkrati uživat z nami na njihovi 10.obletnici delovanja! 

Zato se pridite zavrtet z nami ;)

V kolikor EightBomb skupine še ne poznate …

EightBomb ima za seboj pestro glasbeno zgodovino. Pod tem imenom je skupina sicer začela delovati že leta 2005, vmes razpadla, a se nato dokončno oblikovala leta 2008, ko sta se pevcu Juretu Lenarčiču in kitaristu Louju Jordaanu pridružila Matevž Perovšek na kontrabasu ter Urban Ropotar na bobnih.

Kljub svojim prepoznavnim in energičnim zvokom, ki je kombinacija tradicionalno rockabilly in izvirno garažnega, še vedno veljajo za skupino, ki jo je težko uvrstiti v posamezni glasbeni žanr. Nekateri jih označujejo za (neo)rockabilly, drugi za psychobilly skupino. Sami sebe vidijo kot rock`n`roll skupino pod sloganom »original not traditional«, ki je prisoten v vseh njihovih  dosedanjih albumih. Svoj prvenec Hemispheric so posneli leta (2009), ki so mu nato sledili še Customized (2012), Daytona Dynamite (2013) in Live at De Melkbus (2016).

Najnovejši album High Heeled Devil predstavlja še zadnji delček zapuščine prijatelja ter odličnega glasbenika in tekstopisca, ki fantom ni dal le ogromno glasbenega znanja temveč tudi zgled o predanosti sebi in glasbi. Leta 2015 je namreč zaradi srčne kapi skupino nepričakovano zapustil ustanovni član in idejni vodja Lou Jordaan.

Kljub šoku in čustveni praznini, so se fantje odločili, da trud, ki so ga do tedaj vložili v skupino, ne bo zaman. Zato so ustvarjali naprej kot trio z gostujočimi kitaristi. Strune na kitari so trgali Andraž Bizjak, Mark Sprex in Lev Honsić, ki je pred kratkim postal tudi uradni član zasedbe.  Lou-ju so na albumu posvetili skladbo »A Scar«, pri kateri je solo kitaro odigral svetovno znani pevec in kitarist nizozemske skupine Batmobile.

Z rednimi letnimi turnejami po Belgiji, Nizozemski ter s koncerti v Angliji, na Finskem, Nemčiji, Luxemburgu ter pri naših sosedih (Italija, Hrvaška, Madžarska, Avstrija) so v zadnjih 10-ih letih postali uveljavljena glasbena skupina na tej sceni, ki se je v začetku 80. sramežljivo spogledovala z mainstreamom. Čeprav so na področju samohvale dokaj sramežljivi, lahko rečejo, da so bili njihovi koncerti vedno dobro sprejeti. Vrhunec dosedanjega ustvarjanja je bil vsekakor letošnji januarski koncert v nabito polnem Orto Baru, kjer so njihovi oboževalci, prijatelji in podporniki dobili dozo pristnega rock`n`rolla.

Ne, publike niso nikoli pustili ravnodušne … Cheers!

Več o skupini:

Facebook: https://www.facebook.com/8Bomb/

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=0zI8-wxDD-M

https://www.youtube.com/watch?v=lOvLyexriuQ

https://www.youtube.com/watch?v=Zyt8ZoFFBZo

START: 22:00

Prispevek:

5EUR Študentje in predprodaja

7EUR na dan