Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 03.12.2013, Rock študentski torki //HAPPY OL’ McWEASEL//VSTOPNINE NI!!//

Rock študentski torki //HAPPY OL’ McWEASEL//VSTOPNINE NI!!//

Happy Ol’ McWeasel so energičen irish-celtic HC-punk-rock bend. Recept za njihovo glasbo bi bil približno takšen: za osnovo vzameš irsko-keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo. Vse fino zaliješ z nekaj litri viskija in… vržeš vžigalico

 

Nastanek skupine sega v leto 2007, ko se Gregor Jančič in Primož Zajšek odločita, da nadaljujeta svojo glasbeno pot in priložnostno za St. Patricks day slovenski publiki ponudita nekaj novega, svežega a še vedno odpičenega – keltskega. V naslednjih dneh se ideji pridružijo še Tine Trapečar (ak. kitara), Luka Cajnkar (el. kitara), Bine Zorko (bass kitara) ter Aleš Voglar (bobni). Tako je teden dni pred prvim koncertom zasedba postala popolna. Prvi koncert skupine v Klubu MC – Pekarna (16. marec’07) se izkaže za odličen predvsem v smislu odziva publike, ki do tedaj še v živo ni izkusila irske glasbe zavite v punk rock aranžma. Na povabilo k priključitvi v skupino se odzove tudi Martin Bezjak (viola), ki je z Gregorjem in Primožem sodeloval že v predhodnjem projektu Indijanez Rock Crew. Dober odziv publike in svežina na slovenskih odrih je ponesla glas do organizatorjev Festivala Lent, ki skupino povabijo na Festival Lent`07. V samem začetku je bila ideja označena kot projekt a se skozi čas vse skupaj prelevi v skupino, katera v nadaljevanju nastopi na različnih koncetih in festivalih doma in po svetu. Leta 2008 skupino zapusti Luka Cajnkar (el. kitara), kateri s skupino odigra zadnji koncert na Festivalu Lent`08. Kaj kmalu se na drugi kitari pojavi Aleš Pišotek, ki je do tedaj igral v najrazličnejših slovenskih punk rock in hardcore bandih.

Leta 2012 skupina izda visoko pričakovani debutni album z naslovom NO OFFENCE, ki predstavlja zaključeno celoto nekega obdobja v katerem se je band znašel po drugi strani pa nakazuje na novejše – še bolj samosvoje smernice. V besedilih je zaznati veliko mero socialnega čuta in družbene kritike, ne pozabijo pa na igrivo, veselo in nemalokrat sarkastično podajanje besed. Glasbeno ohranjajo tradicionalni keltski melos, ki je aranžiran v visokooktanskem in iskrenem uličnem punk-rocku ali z drugimi besedami, album zajema tako hitre punk rock komade, kot balado ali dve pri čemer je vse skupaj zavito v keltski-folk aranžma. Snemanje plošče NO OFFENCE je potekalo od septembra 2011 do januarja 2012 v studiu Epix Productions s producentom Martinom Bezjakom. Pod mastering se je podpisal Mika Jussila, ikona evropske glasbene produkcije. Sodeloval je že z največjimi imeni, kot so Children of Bodom, Nightwish, Apocalyptica in ostali. Svoje delo opravlja v najstarejšem in največjem studiu na Finskem, Studiu Finnvox. Album NO OFFENCE je bil tako v Sloveniji kot tudi drugje po svetu odlično sprejet, posledično pa izbran kot eden izmed top albumov leta v najrazličnejših revijah, blogih in fanzinih (Grinning Beggar, RockKultur Mag, Paddy Rock,…).