Maribor, 10.08.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 15.11.2019, Rise of the Machines / Live Act Festival Maribor

Mašine vstajajo!

Live act je format glasbenega nastopa kjer izvajalec na odru muziko ustvarja v živo in je ena najtežjih, a tudi najbolj pristnih in nepredvidljivih oblik glasbenega doživetja. Tokrat smo v dveh dneh zbrali nekaj najboljših slovenskih live actov, za pravo mero kvalitetnega tehno odloma pa prvič v naše kraje prihaja še francoski mojster modularnega šraufanja – Vlaysin!

Petek, 15. 11. 2019 / 23:00 – 05:00 _ Klub Satchmo
▶ LIVE! / RAW_MODULAR_HEAVY_TECHNO

_VLAYSIN /fra
(mord_mindcut)
Zagrižen hardverist iz Pariza že desetletje lomasti po svetovni techno sceni. Z rednimi izdajami na najboljših založbah “techna z jajci”, kot so MORD, Mindcut in Them njegovo ime pušča trdno sled v zgodovini temačne in surovejše techno scene. Modularni sintisajzer in skejt sta njegova strast, distorzirani soundi in zvit gleženj pa njegovi zvesti spremljevalci.

video_ https://bit.ly/2pdTYlQ
audio_ https://soundcloud.com/vlaysin
rezidenčni_svetovalec: https://www.residentadvisor.net/dj/vlaysin-fr

_DOJAJA
(kvalitat)
Dojaja je v Sloveniji poznan kot eden od “ustanovnih očetov” slovenskega techna, ki svoje sete brezkompromisno že več kot 20 let rola izključno na gramofone, lani pa je iz svoje bogate zbirke studijske mašinerije izločil nekaj najbolj uporabnih drum mašin in sintisajzerjev ter se v živo premierno predstavil kar v slovenski meki undergrounda – klubu K4! Več kot z veseljem ga v live act izvedbi pričakujemo tudi na tej strani Trojan!

_DECONSTRUCTOR
(destruktura)
Marko Lük s svojim live act projektom Deconstructor raziskuje načine, da z omejitvami, ki jih srečuje z ustvarjanjem muzike znotraj mašin, ustvari sound, ki na flooru ustvari čim večji sunek. Surova temačnost techna se tako lahko pokaže v svoji najbolj prvinski obliki, glede na odzive publike pa se live set sestavlja točno v smeri, v kateri diha cel prostor.

video_ https://bit.ly/2VERuZN
audio_ https://soundcloud.com/marko_luk

_MIND MACHINES
(sigma5)
Eden najbolj glasbeno aktualnih techno live actov v Sloveniji svojo kvaliteto z izdajami na svetovno prepoznavnih tehno založbah svoj koncept širi tudi daleč preko naših meja, cenijo pa ga tudi največji asi elektronike. V zadnjih letih je nanizal nekaj izjemnih izdaj, svoj zvok pa razvija tudi v okviru lastne založbe Sigma 5.

video_ https://bit.ly/2OPSx7X
audio_ https://soundcloud.com/mindmachines

_STAGNAT
(tektonika)
Sveža pridobitev slovenske live act scene je duo Stagnat, ki že pridno nabira odrsko kilometrino, žanrsko pa se prepušča temačnejšim in nepredvidljivim zvokom.

audio_ https://soundcloud.com/user-234366236-925693889

_VISUALS_and_STAGEDESIGN: Grega Tanacek_& Sebastian Kralj

Vstopnina_8_eur

https://www.facebook.com/events/2460287207360463/