Maribor, 29.02.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 23.12.2016, Predbožični Rock Žur !

Predbožični Rock Žur !

Škofjeloška hard rock, rock’n'roll, funk, reggea naveza THeWET in Attic Mist vas skupaj z mladimi in energičnini Still Strangersi vabimo na predbožični rock žur !

Kdaj: 23.12.2016 ob 22.uri

Vstopnina 3€.

 

Ste za izlet v Boston?

 Spoščeni, svojevrstni in predani glasbi – s temi besedami bi lahko opisali člane na novo izoblikovane škofjeloške zasedbe THeWET. Glasbeno znanje in kilometrino so si Frčo, Rudi, Dule in Vini, skupaj in vsak posebej, vrsto let nabirali že v nekaterih drugih glasbenih skupinah. Lani pa so sklenili, da je čas za nov začetek in prvi skupni projekt. V prostoru za vaje so vrgli na kup dobre ideje, zanimive rime in raznolike kitarske rife ter ustvarili zanimiv glasbeni izdelek. Njihov prvenec Trip to Boston je prvovrstna mešanica glasbenih žanrov, ki jih fantje tako na plošči kot tudi znotraj posameznih skladb nadvse uspešno združujejo v svojevrsten glasbeni izraz. Temu piko na i dodajajo avtorska besedila, ki na hudomušen način opisujejo vsakdanjo realnost, postavljajo ogledalo slovenski družbi in se neizogibno dotikajo tudi ljubezeni. Ob iskrenem nizanju rim si ne boste mogli kaj, da se ne bi vsake toliko nasmehnili ter z mislimi skupaj z zasedbo odpotovali do Bostona, po Sloveniji ter vse do Brazilije in Nizozemske.

Zanimiv izlet v svet glasbe ponujajo tudi njihovi koncerti. Fantje vedo, kako z vselej poztivno naravnanimi ritmi poskrbeti za dobro vzdušje in nepozabno zabavo.

Still Strangers

Denis Arbeiter (Arbi) – vokal,
Martin Frangež – kitara,
Aljaž Dobnik – bas, vokal,
Žiga Brglez – bobni

Moštvo Still Strangers sestavlja 8 mladih glav oz. 4 člani. Igrajo z enim “strikerjem” v napadu, dvema “wingerjema” ki sta rahlo potisnjena naprej in ofenzivnega značaja, ter enim statičnim a glasnim “playmakerjem”, ki igri korektno narekuje tempo. Krasi jih energična igra in pogosto menjavanje položajev vseh ofenzivnih igralcev, s čemer pogosto zmedejo in presenetijo nasprotnika. Med igro radi pojejo avtorsko glasbo, premorejo pa tudi nekaj svojih izvirnih priredb vsem znanih radijskih pesmi. Torej “tekma” s temi fanti je vedno zanimiva, nepredvidljiva in povsem vredna ogleda.

Still Strangers – Colorless

youtube.com/watch?v=p9ASOkovBFI

Still Strangers – Second Chance

youtube.com/watch?v=7H819WE_cBU

Still Strangers – Place To Belong

youtube.com/watch?v=zI4N_PVg9js

Still Strangers – Tell Me Why

youtube.com/watch?v=jyy10TTGebo

Youtube: youtube.com/BandStrangers

Bandcamp: stillstrangers.bandcamp.com

Twitter : twitter.com/StillStrangers_

Facebook: facebook.com/stillstrangers.official

 

 

Attic Mist

Attic Mist je zasedba petih glasbenikov, ki v glasbeni svet vstopa skozi lastno izražanje in doživljanje neskončne širine celotnega rock spektra. Hard rock žanrska linija pa dodatno spodbuja svobodno  voljo teamskega duha skupine, ki se v solo improvizacijah spontano prepusti tudi toku Rock’n rolla in Blues-a.
Avtorska besedila z močnim čustvenim nabojem so jasna in glasna življenjska resnica, ki poziva k osebni svobodi posameznika in nasprotuje sistemskemu drilu in represivnim ukrepom.

Attic Mist pluje v toku glasbenega ravnovesja, ki ga je skupina dosegla v slabih dveh letih in si dokaj hitro utrla pot preko lokalnih meja domačega Kranja ter uprizorila kar lepo število samostojnih koncertov. Med drugim se je udeležila koncerta ( Garage Deluxe) v Nemčiji ter ( Tabor Film festivala) na Hrvaškem. Po izboru žirije Špil lige 2015/16 na Kongresnem trgu v Ljubljani pa z lahkoto osvojila naslov zmagovalne skupine.
V času svojega delovanja pa so Attic Mist kot predskupina nastopili  z prepoznavnimi in uveljavljenimi glasbenimi skupinami kot so : Siddharta, Niet, Elvis Jackson in Plavi orkestar.
Septembra 2016 pa skupina v Ortu baru v Ljubljani predstavi svoj prvi (EP) z naslovom Just a Taste.

LINK DO EPja – https://atticmist.bandcamp.com/releases