Maribor, 29.05.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 26.09.2006, Paprika Korps

V Sloveniji dobro poznan reggae – dub – drum`n`bass bend Paprika Korps iz Poljske si je skozi leta nabral koncertno kilometrino in danes zagotavljajo bogat in originalen zvok. Z večletnimi izkušnjami in prekipevanjem energije znajo poskrbi, da občinstvo uživa od prvega komada naprej. Skratka v enem večeru veliko muzike za različne okuse.
Paprika Korps poznamo kot precej unikatno in inovativno zasedbo, katere reggae izraz dopolnjuje pridevnik >heavy«. Glavna značilnost in strast zasedbe so poleg odličnih studijskih del predvsem živi nastopi. Paprika Korps se namreč od izdaje odlične plošče ‘Przede wszystkim muzyki’ (prevedeno v slovenščino: »Glasba je na prvem mestu«) leta 2001 vsaj dvakrat letno odpravijo na obsežno evropsko turnejo. Tako ni čudno, da so v zadnjih štirih letih v Sloveniji nastopili že kar osemkrat, poleg treh klubskih nastopov v Ljubljani še v Mariboru, Trbovljah, Ilirski Bistrici in Kranju, leta 2003 pa so popestrili tudi program Soča Reggae Riversplash festivala v Tolminu, kjer so poleg vedno energičnih Srbov Eyesburn razbili regejasko umirjenost in pospešili plesne gibe zbrane množice.
Minulo leto so pričeli z izdajo plošče »Telewizor«, ki je za razliko od predhodnje mogoče za ščepec bolj umirjena in na momente tudi bolj pisana na kožo klasičnim reggae odjemalcem, hkrati pa obdrži tipičen in dodelan Paprika Korps zvok, ki ga zaznamuje nezamenljiv vokal, kot tudi vsi drugi instrumenti.
Paprika Korps so spričo trdega dela in koncertne hiperaktivnosti postali pomemben del evropske reggae scene, njihov koncert v Ljubljani pa prav gotovo obeta enega presežkov v vedno bolj kvalitetni koncertni ponudbi prestolnice, ki ga nikakor ne gre zamuditi.