Maribor, 22.02.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 11.12.2009, Otvoritev razstave INTIMA

Petek, 11. december 2009, Odprtje razstave, ob 20.00
INTIMA

Saimot, absolvent likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Maribor, je ustvarjalec, čigar najpogostejše področje umetniškega delovanja je slikanje. Proces slikanja je velikokrat sam fizičen izliv duševnega in mentalnega stanja. Vendar je avtorju pomembna tudi končna podoba slike, po obliki nedoločen izraz podzavesti v umetniški akciji (pomen oblike, črte, barve), ki pa se mu, kot sam pravi, sproti intuitivno odpira. Odnosi in kontrasti nastalih prostorov večine slik se ne ujemajo z razumsko spoznavo, ampak je estetska vrednota slike skrita prav v tej nerazložljivosti slikarskega dogodka.
Od akcijskega slikanja do ‘uravnotežene’ abstraktne romantike in razumske mere natančnosti do ploskev in robov. Abstraktni ekspresionizem z nekakšnim zavestnim ventilom. Ponekod pa lahko zasledimo tudi sledi konstruktivizma in nadrealizma. Prav tako je poseben avtorjev taktilen odnos do površine oziroma teksture slik. Uporablja različne tehnike – od drippinga, pastoznega nanosa s čopičem do reliefnega z lopatico. Ustvarja tudi kombinirano slikanje in asemblažno objektno umetnost, pa tudi ready-made. V delih teh postopkov zasledimo včasih tudi absurdne vsebinske zveze ali kritična namigovanja.
Dela je torej možno povezati z marsikaterim vplivom, smernicami ali slogi umetniškega ustvarjanja skozi zgodovino oziroma z nekaterimi obdobji 20. stoletja, kar pa seveda variira od dela do dela. Ničesar pa ne moremo trditi zagotovo …

Prej, vmes in potem rola: Funky Elephant

Vljudno vabljene, vabljeni!