Maribor, 14.12.2018. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 17.01.2006, Moveknowledgement

Moveknowledgement so 8 članska zasedba iz Novega mesta, katerih glasba se sproščeno sprehaja med vplivi jungla, rapa, soula, reggaeja in jazza, ne da bi se za hip udomačila v kateri od naštetih zvrsti. Glasbi, ki je takoj prepoznavna po gostobesednem ritmiziranju raperja N’toka in zasanjanemu vokalu pevke Sandre, daje pečat tudi izviren kitarski zvok Uroša Weinbergerja, odlična ritem sekcija(basist Dejan Slak in bobnar David Cvelbar), ter pihalni vložki bratov Mitje in Gregorja Turka (soprano in alt saksofon ter pozavna). Njihov najnovejši član, klaviaturist Miha Šajina, je s svojim toplim Rhodes zvokom zapolnil vrzeli in glasbi dodal potrebno širino.
Že od samega začetka je skupina bolj kot na prodajo albumov ali medijsko pojavljanje stavila na odlične koncertne nastope in javnost hitro opozorila nase z odmevnimi nastopi na Trnfestu, kot predskupina Asian Dub Foundation in na hrvaških podelitvah nagrad Crni Mačak. 2002 so prejeli Bumerang za najboljšo koncertno skupino, N’toko pa je postal državni prvak v freestyle rapanju. Niso manjkali na nobenem od večjih slovenskih festivalov, občinstvo pa so navdušili tudi na srbskem Exit festu. Uspešno koncertno sezono 2003 so zaključili z izidom svojega prvenca Sun Sun pri založbi Goga.
Tudi v letu 2005, ko je svet zajela prava medijska poplava banalnega hiphopa in r’n'b-ja, se Moveknowledgement spretno izogibajo ponavljanju klišejskih vzorcev in hitro menjajočim se trendom. Njihova glasba ostaja sveža, inovativna in optimistična, zazrta v preteklost in prihodnost hkrati. Njihovo delovanje v letošnjem letu je zaznamovala udeležba na festivalu »Visages de la Slovenie« v mestu Cahors v Franciji konec septembra.
Po prvencu Sun Sun (Založba Goga, 2003), so se Moveknowledgement odločili za izdajo svojega drugega albuma pri neodvisni založbi društva KAPA; KAPA Records. Snemali so v studiu Resnevem v Škofji Loki, mix in mastering je delal producent Jani Mujič, ki je obenem tudi njihov tonski tehnik na koncertih.
Poleg stalnih članov (kitarist Uroš Weinberger – Wein, vokalista Miha Blažič – MC N’Toko in Sandra Tomović, bobnar David Cvelbar, pozavnist Gregor Turk, saksofonist Mitja Turk, klaviaturist Miha Šajina ter basist Dejan Slak) na plošči gostujeta še trobentač Igor Matkovič, sicer član N’tokovega benda ter violinistka Jelena Ždrale.