Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 18.08.2006, Mojca Maljevac in Tina Omerzo jazz trio

“Intimo” so ubesedile štiri različne duše: Tatjana, Ines, Karmen in Mojca. Štirje ženski svetovi, ki se križajo v nekaj skupnih zgodbah življenja.
<b>Tatjana Soldo</b> – Boleča neposrednost njene besede ves čas išče, da jo nekaj, nekdo skozi svojo izkušnjo izpove. Razgaljene resnice sveta vedno urežejo, naravnost v življenje, naravnost v smrt. Vihrava, ekscentrična, vehementna. Ogenj.
<b>Ines Cergol</b> – Premišljena, asketska, ponotranjena. Manj je več. Zemlja.
<b>Karmen Kodarin </b>– Če je Tatjana odšla v drugi svet, je Karmen iz njega prišla. Iz tistega razkošja duše, kjer je vse samo še Ljubezen. Zrak.
<b>Mojca Maljevac </b>– Sem pač jaz. Rojstva in smrti me vpenjajo med Tatjano, Ines in Karmen. In nekje vmes vtkem zanko… Voda.
Tako so se zvezale naše besede. Potem je prišla glasba. Ta se je rojevala dolgo desetletje. Glasbeni utrinki so nastajali ob priložnostih, ki so jih poiskale. Nevio Miklavčič je uglasbil Tatjanino poezijo, ko je izšla njena posthumna zbirka Posvetitve. Globoko zgoraj je naslov prve zbirke Ines Cergol, ki se je najbolj dotaknila pianista Evgena Štefančiča. Nekaj njenih poezij je uglasbil, ko smo z igralko Majo Štromar pripravljali gledališko glasbeni recital. Kitarist Žarko Živkovič se je z glasbo znašel
v mojih besedilih.
In potem je prišla <b>Tina Omerzo</b>. Jazz pianistka, skladateljica, aranžerka. Moja moja. Njene skladbe so se zvezale s Karmen Kodarin in z mano in sestavljajo dobršen del projekta. Za skladbe ostalih avtorjev je napisala aranžmaje.
Tako je glasbeni projekt Intima, navkljub razdaljam časa, prostora in raznolikosti avtorjev, dobil en pogled. V najbolj skrit, krhek, občutljiv, skratka, intimen košček.
Ženske.
Pri nastajanju Intime sta sodelovala še Tinina tesna glasbena sodelavca: kontrabasist Gabriele Pesaresi iz Ancone ter bobnar in tolkalec Lorenzo Capello iz Genove. Pri
snemanju skladbe Ko tiho potiho je zaigral violončelist Martin Sikur.

<b>MOJCA MALJEVAC</b>
Sodelovala s Hišnim bendom Roberta Vatovca, V.B. Jazz orkestrom Vlada Batiste, izolskim 3 Big Bendom, jazz triom Forma Viva (Evgen Štefančič, Marko Gregorič, Elvis Dobrilovič), Žarkom Živkovičem, Miklavžem Ašičem, Tino Omerzo, Mirom Kadoićem, Giullianom Tullom, Milkom Cočevim, Gabrielejem Pesaresijem. Med drugim sodelovala na jazzovskih seminarjih Barryja Harrisa, Jay Clayton, Marka Murphyja, Michelle Hendrix, Bennyja Golsona. Sooavtorica glasbeno-gledaliških projektov Brez imena, brez začetka, brez namena (s pianistom Evgenom Štefančičem in igralko Majo Gal Štromar), Vse se tako samo zdi (z Lucianom Klevo, Urošem Maverjem in plesno skupino LAI Liljane Šantič), Po starih nočeh se sprehajam v poteh (s pianistko Tino Omerzo), izvajala Štefančičeve uglasbitve pesmi perzijskega pesnika Hafisa. Z jazz kitaristom Žarkom Živkovičem izvaja repertoar jazz standardov in avtorskih skladb, v okviru KUD Baladoor organizira jazzovske koncerte in festivale na Obali.