Maribor, 06.08.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 30.06.2018, MO:DJ Woo-D / Sergio Lounge / Tito DJ

MO:DJ Woo-D / Sergio Lounge / Tito DJ

Po napornem devetdnevnem lentanju nam bodo trije dobro utečeni glasbeni posebneži za konec Mladinin Oder pripravili “žmohtno” plesno mešanico, da pokurimo še zadnje atome moči in v dobri druščini ob dobri muziki spijemo zaključni “špricer” Festival Lent. Ogrel nas bo Dj Woo-D, mojster sukanja vinilk in neustavljivo plesnih kompilacij, začinjenih s funkom, breakbeatom, latinom in kančkom jugonostalgije, saj je sicer tudi nepogrešljiv član kolektiva Tetkine Radosti. Od popevke do “šlagerjev” in od funka do diska nas bo popeljal Sergio Lounge, ki je za svoje odrske bravure klaviature zamenjal kar z veliko, pisano računalniško tipkovnico, ki jo je sam sprogramiral. V dokončno ekstazo balkanskih in latino ritmov, zamešanih v edinstven elektronski miks, ki brez dvoma poživi vsako še tako festivalsko zdelano telo, pa nas bo popeljal Tito DJ.

ツ ENGLISH below **

ツ Jazz Klub Satchmo

ツ VSTOPNICE/TICKETS:
Lenta (Festival Ticket) 25 € / 15 € za študente ali dijake
Dnevna Lenta (Daily Ticket) 15 €
Zapestnica Mladininega odra (Mladina Stage bracelet) 10€
Večerna vstopnica za Mladinin oder in After na Minoritih (Evening Ticket for Mladina Stage and After at Minoriti) 5 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.
(Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival venues.)

Dj Woo-D

Pod psevdonimom Dj Woo-D za gramofoni ustvarja od leta 2006, od 2010 pa se ukvarja še z glasbeno produkcijo. Giblje se v funk, rap, breakbeat in afro/latin vodah, precejšen del njegovega repertoarja pa predstavljajo tudi ex-yu plošče 60/70/80-ih let. Med drugimi je član DJ kolektiva Tetkine radosti.

soundcloud: https://soundcloud.com/djwoo-d
bandcamp: https://tetkineradosti.bandcamp.com/track/indexi-ugasila-je-plamen-woo-d-edit

Sergio Lounge (Srb)

Sergio Lounge je edinstvena zgodba na regionalni glasbeni sceni, ki s svojim glasbenim in vizualnim stilom združuje elemente moderne in retro pop kulture. Tako ustvarja glasbo, ki je hkrati plesna, zabavna, čustvena in šaljiva. Pri čemer uspešno kombinira več različnih žanrov, kot so: ‘šlagerji’, disko in pop. Pesmi so večinoma instrumentalne in izjemno melodične, nekatere pa vključujejo angleška in srbska besedila. Na odru je Sergio poznan po svojem energičnem nastopu, sproščenosti in verjetno najbolj vpadljivem instrumentu sploh – veliki, pisani računalniški tipkovnici, ki jo je sami programiral, da deluje kot klaviatura.

Srđan Popov – vokal, klaviature
Pavle Popov – kitara
Kosta Jovanović – bas kitara
David Armuš – bobni

MUZIKA: sergiolounge.bandcamp.com
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCfDMQj03x28Ccktf6h_VbmA

> Tito DJ

Dino Tito Bajramovic, na glasbeni sceni znan pod imenom Tito DJ, je bil rojen v Jugoslaviji, odraščal na Balkanu zdja pa živi na sončni strani Alp. Je DJ, producent in »live remixer«. Njegov izbor je globoko zakoreninjen v tradicionalnih / folklornih zvokih, vendar ga vedno določa tudi prihodnost elektronske basovske in chill-out glasbe. Kot producent vedno testira glasbene meje tako, da sodobno elektronsko glasbo združuje z jazzom in etno standardi.

https://soundcloud.com/tito-dj/

ツ VEČ o festivalu na: www.festival-lent.si
ツ PROGRAM FESTIVALA LENT 2018: http://www.festival-lent.si/program/
ツ Medijski pokrovitelj Mladininega odra: tednik Mladina

>> ENGLISH **

> Dj Woo-D

Under the stage name Dj Woo-D, this artist has been turning his tables since 2006, and broke into music production in 2010. His cuts include funk, rap, breakbeat and Afro/Latino tunes, whereby a large part of his sets is always devoted to ex-Yugoslavian records from the 60’s, 70’s, and 80’s. Dj Woo-D is also a member of the ‘Tetkine radosti’ DJ crew.

https://soundcloud.com/djwoo-d
https://tetkineradosti.bandcamp.com/track/indexi-ugasila-je-plamen-woo-d-edit

> Tito DJ

Dino Tito Bajramović aka Tito dj was born in Yugoslavia, grew up on the balkans and IS living on the sunny side of the Alps. He is a dj, producer and Live Remixer. His selection is deeply rooted in traditional / folkloric sounds, but always bringing it to the future electronic realm of deep house, chill out and global bass. As a producer he tries to push the envelope by fusing Jazz and Ethno standards with modern contemporary electronic music.

https://soundcloud.com/tito-dj/

Sergio Lounge (Srb)

Sergio Lounge je jedinstvena pojava na regionalnoj muzičkoj sceni, koja svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja elemente moderne i retro pop kulture, izvodeći muziku koje istovremeno plesna, zabavna, emotivna i šaljiva. Uspešno kombinuje par različitih žanrova u svojim kompozicijama: šlagere, disko i pop, pre svega. Muzika mu je većinom instrumentalna i izuzetno melodična, a deo repertoara čine i pesme sa pevanjem na srpskom i engleskom jeziku. Na bini je karakterističan njegov energetični stav, opuštenost, ali verovatno je najupadljivije instrument koji koristi na koncertima – veliku šarenu kompjutersku tastaturu koju je sam programirao da radi kao sintisajzer.

Na sceni Sergio Lounge postoji od 2015. godine, originalno nastupajući kao solo izvođač. Bitnu promenu u njegovoj karijeri činio je momenat kad je okupio bend, sastavljen od vrsnih muzičara sa srpske muzičke scene. Svako od članova benda dobio je svoj alter-ego kao i Srđan Popov koji stoji iza Sergio-a, pa tako u njegovom bendu sviraju: Don Pablo de l’Amore (Pavle Popov) na gitari, Constantin Calypso (Kosta Jovanović) na bas gitari i Disko Dave (David Armuš) na bubnjevima. Tokom svog postojanja, Sergio je svirao na dosta različitih koncerata i festivala po celom regionu. Svirao je i sarađivao sa muzičarima i bendovima kao što su: Grupa Ti, Chk Chk Chk (!!!), Grupa Beograd, Artan Lili, Ensh, Dogs in Kavala, itd.

Članovi benda:

Srđan Popov – vokal, sintisajzeri
Pavle Popov – gitara
Kosta Jovanović – bas gitara
David Armuš – bubnjevi

MUZIKA: sergiolounge.bandcamp.com
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCfDMQj03x28Ccktf6h_VbmA

ツ MORE about Festival Lent: www.festival-lent.si
ツ PROGRAM of the festival: http://www.festival-lent.si/program/
ツ Media sponsor of Mladinin oder: Mladina