Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 25.06.2018, MO: Seine / Lynch

MO: Seine / Lynch

Po nedelji se ponedeljek pozna, bi lahko rekli, sploh pa po takšnem vikendu. Zato bomo nov teden Festival Lent na Mladinin Oder začeli bolj umirjeno in umerjeno, v duhu osamosvojitvene priložnosti. Kot prvi bo na oder stopil glasbeni projekt Seine, ki se je pred kratkim iz dolgoletne kanavtorske avanture prelevil v polnokrven bend. Njihov albumski prvenec Sno sna pa lahko zaužijete kot zgodbo punkerja v preobleki folk albuma ali pa kot čuten folk album prežet z duhom punka. Kar bo odličen prehod v udarno četverico Lynch, ki so gotovo eno od odkritij slovenske klubske scene zadnjega leta. Njihove vse drznejše izpeljanke kitarskih žanrov še posebej zaživijo na odru, ko tudi v živo skozi telo začutimo prefinjen prijem vpreženih elektrificiranih konj in kopit.

Seine

Seine je daljnega 2007 leta ustanovil Ivan Ščapec, vendar je bil zaslužene pozornosti deležen šele leta 2015 po razpadu njegove izvorne zasedbe Vlasta Popić. Iz kantavtorskega projekta se je Seine kmalu razvil v polnokrven band z bobni, basom in kitaro ter leta 2016 zmagal Demo Fest v Banja Luki. Po nastopu na festivalu MENT Ljubljana 2017 je zasedba združila moči z Moonlee Records, sad sodelovanja pa je odlični prvenec ‘Sno Sna’. Tega zaznamujejo zasanjano brenkanje Ivanove akustične kitare, psihoaktivne bas linije in minimalistično, toda vselej udarno bobnanje, prepleteni v zgodbo o ljubezni in hrepenenju. Naša ušesa in srca prebada Ivanova unikatna barva glasu s samosvojim, ženstvenim karakterjem, ki spominja na zasedbo Cigarettes After Sex, patos vokalne artikulacije asociira tudi na emo pionirje Sunny Day Real Estate. Vendar se esenca njihove glasbene ekspresije skriva v zvenu akustične kitare in introspektivnemu, pogosto melanholičnemu duhu sredine devetdesetih let minulega stoletja. Glasbo Seine lahko zaužijete kot zgodbo punkerja v preobleki folk albuma ali pa kot čuten folk album prežet z duhom punka.

http://seine.bandcamp.com
https://www.youtube.com/watch?v=xpcIiAXUbc4

Lynch

Lynch je že dodobra odrsko udejanjena četverica mladih in navitih, zgodovine kitarskih godb dobro napitih pobov, ki jim niso tuje ne osnovnejše, ne dlje zagledane strunske formule, z njihovimi akrobacijami umeščene v generacijski milje, ki je daleč od tradicionalne rokerske poze. Njihove vse drznejše izpeljanke kitarskih žanrov še posebej zaživijo na odru, ko tudi v živo skozi telo začutimo prefinjen prijem vpreženih elektrificiranih konj in kopit. Leta 2017 so nastopili na domačem showcase festivalu MENT in sodelovali na Klubskem maratonu Radia Študent. V letu 2018 pa so bili izbrani za nastop na Tallin Music Week, enem največjih evropskih showcase festivalov. Pesem Horseabout je osvojila drugo mesto na hrvaški regionalni lestvici Muzika je Zvonko Radost.

https://lynchband.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/LynchBand/

ツ Jazz Klub Satchmo

ツ VSTOPNICE/TICKETS:
Lenta (Festival Ticket) 25 € / 15 € za študente ali dijake
Dnevna Lenta (Daily Ticket) 15 €
Zapestnica Mladininega odra (Mladina Stage bracelet) 10€
Večerna vstopnica za Mladinin oder in After na Minoritih (Evening Ticket for Mladina Stage and After at Minoriti) 5 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.
(Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival venues.)

ツ VEČ o festivalu na: www.festival-lent.si
ツ PROGRAM FESTIVAL LENT 2018: http://www.festival-lent.si/program/
ツ Medijski pokrovitelj Mladininega odra: tednik Mladina