Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 24.06.2018, MO: MRFY / Zala Kralj & Gašper Šantl

MO: MRFY / Zala Kralj & Gašper Šantl

Predpraznična nedelja (takorekoč mala sobota), začetek poletnih počitnic in dve najbolj sveži, kreativni, vroči novosti na slovenski glasbeni sceni zadnjih mesecev so zagotovilo za nepozaben zaključek prvega vikenda Festival Lent na Mladinin Oder!

MRFY

Gregor Strasbergar (lead vokal/ kitara)
Tomaž Zupančič (kitara/ backvokal)
Lenart Merlin (bas kitara/ backvokal)
Rok Klobučar (bobnar)

Njihova glasba nastaja pod taktirko in vokalnim izražanjem Gregorja Strasbergarja, suvanja nizkotonskih vibracij Lenarta Merlina, vudu elegance kicka, snera in hi-hata Roka Klobučarja in harmoničnih izdihljajev šestih strun Tomaža Zupančiča.

Slovenski javnosti se je skupina MRFY pokazala s svojim odlično sprejetim prvim singlom, ki so ga izdali na božični dan leta 2016. Pred tem so svoje pesmi in nastope vzgajali dobra tri leta, dokler niso stopili v stik s Tokcem iz Dan D, ki jim je poleg Klica sproduciral tudi najbolj predvajano pesem 2017 na Valu 202. Že pred izdajo prvega singla v letu 2016 so nekaj odmevnejših koncertov (obletnica Kino Šiške, Fotopub, Ptujska noč, raznovrstni mladinski klubi …), leto 2017 pa je bilo za njih prelomno, saj so dobro sprejete pesmi tako med poslušalci, kot med kritiki, začeli predstavljati na vedno večjih ter pomembnejših odrih. V prejšnjem letu so izdali še skladbo Anákin z videospotom v lastni produkciji, ki je bila po mnenju glasbenega urednika Vala 202, Jerneja Sobočana, skladba leta 2017. Na MMC-jevem portalu, so bili oklicani kot novinci leta, začetek novega pa so oplemenitili z nastopom na Mentu in izdajo novega singla z naslovom Tretje oko, ter kasneje EP-ja.

”Po zares dolgem času, imamo doma band, ki ima svoj zvok. Takoj veš, da so to MRFY”
- Andrej Karoli (Val202)

Bandcamp: https://mrfy.bandcamp.com
Youtube: https://www.youtube.com/c/mrfyofficial

Zala Kralj & Gašper Šantl

Je duo, ki se neizmerno dopolnjuje, saj sta vsak zase v skupno muziciranje vnesla tisto najboljše – produkcijo s čustvi in vokal, ki odpelje. Ko sta Gašper Šantl in Zala Kralj na radio poslala skladbo Valovi, so številni zastrigli z ušesi. Popevka tedna na Valu 202 je bila začetek pozornosti, ki sta jo ujela. Pot sta nadaljevala s pesmijo Baloni. Zdi se, da nam z glasbo skušata sporočiti, da je vse v redu, tako kot je, in da ni treba biti izjemen govorec, da lahko pripoveduješ zgodbe. Prav tako z nami rada delita njune sladko-kisle poglede na svet. “​Sploh luna ve za morje, da vpliva na navade in valove?”

Valovi: ​https://www.youtube.com/watch?v=pilqnFC3rQE
Baloni: ​https://www.youtube.com/watch?v=U_D2_zSZJfo
Live: ​https://www.youtube.com/watch?v=wt3WbdM4Amw

ツ Jazz Klub Satchmo

ツ VSTOPNICE/TICKETS:
Lenta (Festival Ticket) 25 € / 15 € za študente ali dijake
Dnevna Lenta (Daily Ticket) 15 €
Zapestnica Mladininega odra (Mladina Stage bracelet) 10€
Večerna vstopnica za Mladinin oder in After na Minoritih (Evening Ticket for Mladina Stage and After at Minoriti) 5 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.
(Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.si, Narodni dom Maribor and festival venues.)

ツ VEČ o festivalu na: www.festival-lent.si
ツ PROGRAM FESTIVAL LENT 2018: http://www.festival-lent.si/program/
ツ Medijski pokrovitelj Mladininega odra: tednik Mladina