Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 26.06.2018, MO: Captain Morgan’s Revenge / King Ubu / Spotless Minds

MO: Captain Morgan’s Revenge / King Ubu / Spotless Minds

Čaka nas pravi rokerski torek na Mladinin OderFestival Lent, ko bodo glavno vlogo prevzeli kitarski rifi, kričeči vokali, udarni bobni in odbite basovske linije! Najprej bomo s kapitanom Morganom in njegovo posadko Captain Morgan’s Revenge zapluli v hardblues vode s primesmi metala in stoner rocka. Varen pristan bomo našli na kraljevskem sprejemu pri King ubu, ki smo ga na Lent vabili že lani, a je moral svoj svečani obisk Maribora zaradi dvornih obveznosti preložiti na letošnje leto. Za piko na i pa se v Jazz Klub Satchmo vračajo Spotless Minds, ki so letos s svojo neustavljivo “pokalico” osvojili ŠOUROCK.

ツ VSTOPNICE/TICKETS:
Lenta (Festival Ticket) 25 € / 15 € za študente ali dijake
Dnevna Lenta (Daily Ticket) 15 €
Zapestnica Mladininega odra (Mladina Stage bracelet) 10€
Večerna vstopnica za Mladinin oder in After na Minoritih (Evening Ticket for Mladina Stage and After at Minoriti) 5 €

Vstopnice na: https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.
(Tickets available at https://nd-mb.kupikarto.si/www.eventim.siNarodni dom Maribor and festival venues.)

Captain Morgan’s Revenge

Captain Morgans Revenge se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. Kot sočlani ali pa le del nepogrešljive ekipe so se skupaj povezovali v skupinah kot so Necrotik, Kormorana, HBWC, Condemnatio Christi, Sarcom, Linear,… Po letih jemanja glasbe z veliko žlico resnosti pa so se odločili, da je čas za odklop. Vikendaška »piknik varianta« snemanja naključno nametanih akordov in nekaj mimogrede padlih udarcev se je zaključila pozno v noč s končano pesmijo in nasmehom na obrazu. Trije mušketirje in ustanovitni člani Rok Žurga (Jim Morgan) na vokalu, Aljoša Ozy Hrastar na kitari in Maksim Špelko kot ritem mašina, so dokazali da Rock’n’Roll še ni mrtev. Po pol leta iskanja basista je v skupino vstopil Nejc Godec, znan tudi kot član skupine Ice On Fire. Skupina se je s težkim srcem poslovila od Aljoše, vendar z odprtimi rokami medse sprejela novo “blues” kri Žiga Vovko, ki se je dokazal že na svojem prvem koncertu na predizboru Šourock, ter tako doprinesel k uvrstitvi v finale. Stilsko jih lahko poizkusimo opredeliti kot hard blues, rokersko zasedbo. Ker pa volk nikoli popolnoma ne zamenja svojega kožuha tudi Captain Morgan’s Revenge ne morejo, da ne bi v svojo glasbo vklopili tudi težko kovinarske mešanice southern metala in stoner rocka. Fantje so od jeseni pripravljali material za album Queen of the Night, ki je izšel le nekaj tednov nazaj.

https://www.reverbnation.com/captainmorgansrevenge
https://youtu.be/fbTRWExUXsA
https://www.youtube.com/watch?v=h3P1sheoRZw

King ubu (CRO)

Saša Špoljar (vokal, kitara), Petar Aleraj (bas kitara), Andrej Šarić (bobni).

Obljuba dela dolg. Lani so že bili del programa, a smo jih morali v zadnjem trenutku odpovedati, zato vam letos predstavljamo King Ubu. Alternative-progressive rock skupina ustvarja od leta 1991, skozi svoje ustvarjalno delo pa je razvijala različne stile, kot so punk, grunge, melodic hardcore. Doslej je izdala 3 demo albume, zadnjega z naslovom 2016 predlani. : We recorded 3 demo albums…2000,2005(Zbirka zadataka/Collection of tasks) and the latest in 2016(produced by Hrvoje Nikšić).The latest album is called ’2016′! In the year 2016 we made a video for the song ‘Zakon/Law’(youtube/soundcloud). The video was made by the young and talented video artist Petra Nyx from Zagreb. We are still active in live performances. In 2016 our songs ‘Polaritet/Polarity’ and ‘Usud/Fate’(soundcloud) were published on the compilations ‘Balkan under radar vol.4′ by the label ‘Black Planet Records’ from Niš/Serbia and ’2016-razni izvođači’ by Librarion records/Serbia.

https://soundcloud.com/king-ubu
https://www.mixcloud.com/banjalukadreaming/anatomija-zvuka-najbolje-od-yu-noise-roka-2017/
https://www.youtube.com/watch?v=hNXKqEm0O8Q

Spotless Minds

Že lani so Žiga Avbreht na vokalih, Tomaž Pelc na bobnih in Dejan Pintar na bas kitari dodobra stresli Mladinin oder, pred kratkim pa so v bend pripeljali svežo kri, kitarista Alberta Pučnika. Z odmevno zmago na Šourocku 2018 v krilih a lahko letos pričakujemo še bolj neizprosno, dodelano in neustavljivo rokersko pokalico, ki bo postavila piko na i noremu večeru. Preostale nagrade benda: Zmagovalci Natečaja Botečaj 2016
Zmagovalci Glasbenega natečaja Cityband 2016
Zmagovalci Glasbenega natečaja Stresi Oder 2016
Finalisti Glasbenega festivala Demofest 2016
Finalisti Glasbenega festivala ROCK RADIO DŽEM 2016
Po izboru Rock Radija NAJ SLOROCK NEWCOMERJI 2016
Zmagovalci predizbora Volkswagen Rocks 2017
Zmagovalci Glasbenega natečaja Bitka Bandov 2017

ツ VEČ o festivalu na: www.festival-lent.si
ツ PROGRAM FESTIVAL LENT 2018: http://www.festival-lent.si/program/
ツ Medijski pokrovitelj Mladininega odra: tednik Mladina