Maribor, 10.08.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 06.02.2015, Koncert: NINA BULATOVIX & Y // 6. februar 2015

NINA BULATOVIX (Maribor-Ljubljana), Y (Maribor-Gornja Radgona)
Satchmo, petek, 6. februar, ob 22h
Vstopnina: 5 EUR

Prešeren je že dolgo mrtev. Umetnosti in kulturi vladajoči režejo sredstva. Mesto tarna in vzdihuje. Vse po starem! Ob prazniku globokih razprav in obrednih srečevanj, ki bodo pogrevala vlogo in pomen kulture za narod, duha in blabla, bodo ponovno med najbolj glasnimi tisti, ki jim je kultura le dober izgovor za samopromocijo, zasebno bogatenje, ali že kakšna politikantska igračkanja. Zato se spodobi in je prav, da praznik, četudi smrti, vzamemo v svoje roke in ga doživimo karseda glasno in strastno. Ni upanja, ni strahu!

Dvojni paket mariborskih korenin in zaleta, dvojna doza zvočnega udara:NINA BULATOVIX in Y v Satchmu.

NINA BULATOVIX (post-punk, disco): Boben bas glas trio, spočet v Pekarni, je pred leti počil s protikanglerjevsko bombo, zabeleženo na prvem albumu. Šiki mala moja Miki! V nadaljevanju je v različnih variantah in položajih gulil odre in klube, tudi pisarne najboljših najslabših oblastnikov. V lanskem letu je Nina v dvorani Gustaf posnela album JATE, brezkompromisen glasbeni dokument postvstajniškega časa. Album je postal domača plošča leta po izboru Hrupmaga, uvrščen je med tri naj domače albume revije Mladina, Radio Študent mu je prisodil tretje mesto naj domačih izdaj… Nina Bulatovix pa ponovno prihaja pote!

Linki:
PLOŠČA (brezplačen dolpoteg) http://ninabulatovix.bandcamp.com/
RECENZIJA Dnevnik http://www.dnevnik.si/kultura/glasba/ni-upanja-ni-strahu
RECENZIJA Radio Študent http://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/nina-bulatovix-jate
RECENZIJA Radio Marš http://www.radiomars.si/glasba/plastika/nina-bulatovix-jate
FB https://www.facebook.com/pages/Nina-Bulatovix/160221820687482?fref=ts

Y (progresivna psihedelična ambientala): Y je tričlanska instrumentalna zasedba s severovzhodnega konca Slovenije, ki obstoji od leta 2004. Njihova muzika inkorporira elemente math- in post rocka, psihedelije in ambientalnega pristopa. “Kdor je doživel instrumentalni trio Y v živo, ve, da z njim ni heca. Neomajni, kot da jih nič ne more zmotiti, telesno zliti z instrumenti, strogih obrazov in natančnih prstov med igranjem in povsem sproščeni med pavzami, fantje pustijo globoko zarezo v našem spominu.” -Igor Bašin – BIGor, Odzven

Linki:
BANDCAMP: http://yband.bandcamp.com/album/blessing-alarm-2011
RECENZIJA: http://www.sigic.si/odzven/natancno-nastavljeni-kazalci
SPLETNA STRAN http://yband.si/
FB: http://www.facebook.com/Yband