Maribor, 22.02.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 25.03.2014, //Koncert ELVIS JACKSON//Rock študentski torki v Satchmu//

//Koncert ELVIS JACKSON//Rock študentski torki v Satchmu//

Elvis Jackson je posebna glasbena rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz skozi desetletje razvijala ob spremljavi ska, punk, hard core, reggae in metal vplivov. Združili so se konec leta 1997, prve vaje pa so v takratni zasedbi imeli le dva dni pred svojim prvim nastopom. Od takrat dalje so poznani po živahnih, nepozabnih nastopih, ki odsevajo veliko pozitivne energije.

Gleda na odzive na koncertih so Elvis Jackson verjetno najbolj poskočen in energičen ter s strani novinarjev večkrat proglašeni kot najboljši koncertni rock bend v Sloveniji!

Po dveh uspešnih letih intenzivnega koncertiranja je leta 1999 sledila izdaja prvega albuma Move Your feet it’s one O’clock (Rock’n’Roll Rec.). Temu sta sledila še leta 2000 izdan album Go Home and Practice (Rock’n’Roll Rec.) ter leta 2003 Summer Edition (EJ Rec/Multimedia). Izdali so štiri albume, remasteriziran in v drugačno embalažo zapakiran prvi album, imeli preko 800 nastopov ter posneli 9 kvalitetnih videospotov. Album “Summer Edition” je izšel tako rekoč v vseh evropskih državah in celo na Japonskem. Skupina je uspešno nastopala na največjih festivalih in večjih klubih po Evropi in sosednjih državah. Na uspešnem četrtem albumu «Against The Gravity« so sodelovali s producentom Billom Gouldom (ex-Faith No More) v RSL studiu pri Novem mestu, miksanje (Rich Veltrop, Studio Radio Star Studios, Weed pri San Franciscu), mastering pa je delo priznanega Johna Cunibertija iz ZDA. Album je v Nemčiji izšel pri založbi Anstreet Rec in bil v prodaji po celotni Evropi, skupina pa je poleg turnej po vzhodni in zahodni Evropi dvakrat v letu 2012 nastopala na turneji po Veliki Britaniji. Velja omeniti, da so nastopali s številnimi tujimi priznani skupinami in se predstavili na največjih festivalih, kot so Exit, Sziget, Rototom sunsplash, Devilside, Serengeti, Burgas, Rock for people, T-mobile in music in še bi lahko naštevali. Še pred novo izdajo so fantje priredili klasiko R.E.M. Losing My Religion, ki je izšla na kompilaciji v spomin na ameriško skupino v okviru projekta ameriške ambasade v Sloveniji. Losing My Religion je najuspešnejša priredba iz kompilacije, ki se je prebila na vrsto radijskih lestvic, predvaja pa se po celotni Evropi. V pripravah je nova, peta izdaja, ki jo je uspešno napovedal single Window, EP album naj bi na police glasbenih prodajaln prišel pomladi leta 2014, ko yse bo skupina tudi podala na koncertiranje po klubih.

Elvis Jackson so mnogi kritiki označili kot skupino, ki vas bo s svojo neposrednostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in simpatičnostjo prevzela v trenutku. V domačem in širšem okolju izstopajo iz klasičnih in povprečnih okvirov, nastopajo na največjih prireditvah, za svoje delovanje pa so bili v Sloveniji že večkrat nagrajeni.

Hiti: You and I, Get Up, Market Sweets, Hawaiian club, Weakies, Not Here To Pray, This Time, Wake Me Up, Street 45, Window … vsi tudi videospoti.
Info: www.elvisjackson.com / www.myspace.com/elvisjacksonband / www.facebook/ElvisJacksonmusic

predprodaja kart v klubu Satchmo od 13.januarja po ceni 5eur
na dan koncerta 7eur