Maribor, 23.06.2018. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 26.04.2017, Koncert: DRUMMEN AND THE CLOUDBURSTS

Koncert: DRUMMEN AND THE CLOUDBURSTS

DRUMMEN AND THE CLOUDBURSTS

PRIČETEK ob 21:00!

Je po pobudi Domna Cizeja sveže nastal jazz kvartet študentov Codarts University for arts v Rotterdamu. Njihov repertoar obsega dela različnih novodobnejših jazz skladateljev, prirejena zgodovinska dela ter avtorska glasba.

Ideja ustanovitve je bila želja po izven šolskem ustvarjanju ter mednarodnem sodelovanju.

Saksofon – Albert Kerekeš

Kitara – Yiwen Fang

E Bass – Dejan Hudoklin

Bobni – Domen Cizej

 

YIWEN FENG, rojen leta 1993, je jazz kitarist, ki trenutno študira naCodartsUniversityfor the Arts v Rotterdamu.

Z učenjem igranja kitare je pričel pri 9 letih. Sodeloval je v različnih rock zasedbah kasneje pa je tudi sam začel poučevati.

Pozaključeni srednji šoli je začel šolanje jazza v Beijingu.

Sedaj spada med enega najbolj talentiranih jazz glasbenikov na Kitajskem.

ALBERT KEREKEŠ je bil rojen leta 1992.

V stik z glasbo je prišel že v zgodnjih letih, saj je njegov oče Tibor Kerekeš tudi glasbenik.

Pri osmih letih je začel z igranjem klasičnega klavirja, a kaj kmalu ugotovil da ima več zanimanja za jazz glasbo. Tako je pričel z igranjem saksofona in se pri petnajstih letih vpisal na Jazz oddelek Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Po zaključku Konservatorija za glasbo je bil sprejet na Codarts University for the Arts v Rotterdamu, kjer je končal dodiplomski študij iz Jazz Saksofona.

Albert trenutno zaključuje podiplomski študij iz Jazz Saksofona in Kompozicije, na isti zgoraj navedeni univerzi, pod vodstvom Dick de Graafa in Paul van Bruggeja.

DOMEN CIZEJ je svojo glasbeno pot začel pri 3 letih. Začel je s kljunasto flavto s katero je osvojil naslov državnega prvaka, nadaljeval s čelom ter klarinetom a na koncu ugotovil, da so bobni tisti, ki mu ob igranju pogrejejo dušo. Po dveh letih učenja jazz bobnov na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, pod mentorstvom Janeza Gabriča ter po letih igranja v različnih zasedbah, šolanje nadaljuje na Codarts University for the Arts v Rotterdamu pri profesorjema Hans van Oosterhoutu ter Joost Patočki.

Leta 2016 je na državnem tekmovanju TEMSIG z jazz kvintetom osvojil zlato plaketo.

DEJAN HUDOKLIN, rojen leta 1989 v Novem mestu, je zacel igrati bas kitaro, pri 10ih letih. Zacel je v otroskem narodnozabavnem ansamblu Mackoni, s katerimi je posnel 2 CD-ja in imel nastope po Sloveniji, Hrvaski, Italiji ter Svici. Popetih letih igranja so se clani ansambla razsli.

Dejan se je nato učil od Mateja Hotka ter Josta Draslerja. Vmes je koncertiral z raznimi pop/rock skupinami iz Slovenije. Igral je tudi s svetovno priznanim kitaristom Guthrie Govanom. Pri dvajsetih se je zacel zanimati za jazz glasbo in začel koncertirati z Rok Zalokar Triom, s katerimi so leta 2014 na tekmovanju Jazzon prejeli nagrado za najboljso izvedbo ter kompozicijo.
Leta 2013 je zacel s študijem na Codarts v Rotterdamu, kjer se je ucil od Jeroena Vierdaga, Stefana Lievestra ter Seana Fascianija. Trenutno nastopa z Rok Zalokar Triom, Mihael Hrustelj Triom ter mednarodno zasedbo The Impact.

Vstopnina:

4€ predprodaja in študentje

6€ na dan koncerta