Maribor, 16.12.2019. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 20.01.2017, Koncert: ČUDEŽNA POLJA!!!!

Koncert: ČUDEŽNA POLJA!!!!

Lahko bi rekli tudi tako: Od Bitlesof pa do penzije ;)

Po veselodecemberski slovenski turneji,z zaključkom na Trgu Leona Štuklja za Silvestrovo,se legendarni Čudežniki z nekoliko spremenjenim repertoarjem vračajo na klubsko sceno.

Prvi koncert,prava štajerska čaga,se bo zgodil v petek, 20. 1. v klubu Satchmo ,s pričetkom ob 22:00 uri.

Ne manjkajte in ‘nabrusite’ glasilke !!!!!

Prispevek: Študentje: 4€, Predprodaja: 5€, Na dan: 7€

Rezervacije miz na: Satchmojazzklub@gmail.com!

ČUDEŽNA POLJA
Zametki skupine segajo v leto 1970, ko sta na II. gimnaziji v Mariboru Gorazd Elvič in Rudi Jazbec ustanovila gimnazijski ansambel. Začeli so z bluesom in rockom, v 80. in kasneje v 90. letih 20. stoletja pa so se preusmerili na pop glasbo, ki jo je zaznamovalo specifično večglasno petje, saj so na njihovo glasbeno pot vseskozi najbolj vplivali znameniti Beatli. Njihov največji hit je bila skladba “Poštar zvoni samo dvakrat”, nič manj znane pa niso “Anamarie”, “Boogie dama”25 ur , Solze, Rokerji in Bife Kafe, Himna NK Maribora in nekatere druge iz opusa njihovih preko 140 avtorskih skladb.

V svoji karieri so posneli dva singla, 11 LP plošč, kaset in CD plošč, od katerih jih je šest doseglo zlato naklado, pet pa srebrno. Njihove avtorske skladbe so izšle tudi še na mnogih kompilacijah v Sloveniji in takratni Jugoslaviji. Med drugim so nastopili na vseh največjih festivalih nekdanje Jugoslavije (Opatija, Split, Zagreb, Beograd) in slovenskih (Slovenski popevki, na sedmih MMS, na enajstih festivalih Narečne popevke, Pop delavnici…), ter festivalih in koncertih drugod po Evropi. Na festivalu v Gradcu so leta 1980 osvojili prvo nagrado z izvedbo svojega Beatles showa, več najvišjih nagrad pa so osvojili tudi na festivalih v Jugoslaviji in Sloveniji.

  • Zdenko Zagorac – klaviature, vokal
  • Gorazd Elvič – kitara, vokal
  • Slavko Kovačič – bas kitara, vokal
  • Ivek Baranja – bobni

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z-kCr5w3zjg

https://www.youtube.com/watch?v=ttOHkySMI5w

https://www.youtube.com/watch?v=jKke7H-IFtE

https://www.youtube.com/watch?v=pd5BeFj-P_Y