Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 27.11.2013, jazz koncert //DRE HOČEVAR TRIO//

jazz koncert //DRE HOČEVAR TRIO//

Bram De Looze | fender rhodes

Devin Starks | bas

Dre Hocevar | bobni

gost: Žiga Murko | electronics

Dre Hočevar je svojo glasbeno pot začel pri štirinajstih letih v zasedbi Big Band DOM, pod vodstvom Braca J. Doblekarja. Po diplomi na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana leta 2006 je mladi glasbenik nadaljeval študij na Nizozemskem. Študiral je na Prins Claus Conservatorium v Groningenu pod mentorstvom Ralpha Petersona. S svojo prvo zasedbo Andrej Hočevar NEXT, ki jo je oblikoval leta 2007 in v kateri so delovali uveljavljeni glasbeniki – Alex Sipiagin, Nils Weinhold, Sri Hanuraga, Jonathan Powell, Yang Ming, je nastopal izven slovenskih meja. Že leto kasneje je prejel prestižno štipendijo Huygens, ki mu je omogočila, da je v ameriškem New Yorku en semester lahko raziskoval glasbeno sceno in študiral z Johnom Rileyjem.

Je ustanovitelj, direktor in producent zavoda Boben in Lajna. Od leta 2011 živi in ustvarja v New Yorku, kjer zaključuje študij na ugledni univerzi “The New School for Jazz and Contemporary Music”, pod mentorstvom legendarnega ameriškega bobnarja Michaela Carvina. Trenutno je član Žiga Murko 13, I hear with my eyes (Maya M. Workman), ter novega producentskega dvojca born:raised. V marcu 2014 bo izdal svoj drugi album: Dre Hocevar Trio “Perspicuity”.

Andrej je svoj prvenec Motion in Time premierno predstavil na 54. Jazz Festivalu Ljubljana v Klubu Cankarjevega doma. Album je doživel navdušenje.

Debitantski album Dre Hočevar Tria (Bram De Looze, klavir; Devin Starks, bas; Dre Hočevar, bobni) je nedavno izšel pri založbi Lajna Records. Posnet je bil v Brooklynskem studiu Systems Two Studios pod producentsko taktirtko Michaela Carvina.

Poslušalcu omogoča doživljanje vedno novih zvočnih zgodb, mladosten duh glasbe pa ga vabi, da sodeluje pri oblikovanju navdihujočega glasbenega doživetja. Dre Hočevar Trio z lastimi pristopi sodobno improvizacijo sintetizira z avtorskimi kompozicijami, eksperimentalno, orkestralno in elektronsko glasbo.

Na albumu Motion in Time je osem avtorskih skladb:

1. Don’t Act. Just Think.
2. Near, Fire Islands
3. Consciousness and Imagination 4. After The End Of Art
5. Question of Method
6. Ambiguous
7. Drum Interlude No. 1
8. Noomi

Več:

drehocevar.bandcamp.com
drehocevar.com
vimeo.com/79163285

Recenzije:

www.sigic.si/odzven/samosvoja-­‐zvocna-­‐poetika

www.mladina.si/147325/dre-­hocevar-­‐trio-­‐motion-­‐in-­‐time

vstopnina 6eur