Maribor, 28.02.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 05.10.2005, JAM SASSION

Samo Šalamon in učenci vsakih štirinajst dni pripravljajo jamm sassion v našem klubu. Seveda so odprtega tipa! Zato vljudno vabljeni vsi zainteresirani glasbeniki in poslušalci, seveda.

SAMO ŠALAMON (1978, Maribor) že več let uspešno deluje na mednarodnem področju kot jazz kitarist in skladatelj.
Svojo glasbeno pot je začel s študijem klasične kitare v Mariboru in jo nadaljeval s študijem jazza na konzervatoriju v Klagenfurtu. Decembra 2000 pa se je New Yorku individualno en mesec učil pri enem največjih jazz kitaristov vseh časov, Johnu Scofieldu. Skozi leta se je učil s priznanimi kitaristi kot so Rudy Linka, Tim Brady in Andrea Allione iz Trsta. Leta 2000 je sodeloval in se učil z bobnarjem Zlatkom Kaučičem pri enem izmed njegovih projektov. Snemal in igral je že s številnimi znanimi slovenskimi in mednarodnimi jazz glasbeniki (John Scofield, Paul McCandless, Drew Gress, Tony Malaby, Mark Helias, Tom Rainey, Dave Binney, Josh Roseman, Gerald Cleaver, Kariem Riggins, Jim Mullen, Rudi Mahall, Fareed Haque, Don Falzone, Rudy Linka…..
Je član številnih skupin in projektov, med leti 2000 in 2004 je deloval kot vodja etno-jazz projekta Ansasa Trio, leta 2002 pa je posnel tudi prvi solo album SAMO SALAMON TRIO: A Dream Come True, z izključno slovenskimi glasbeniki.
Leta 2003 je posnel s strani kritikov izredno pohvaljen projekt Ornethology, ki je bil predstavljen na jazz festivalih v Ljubljani, Skopju in Rimu, hkrati pa je dobil fantasticne kritike iz Evrope in ZDA, med drugim je bil tudi album tedna na jazz portalu All About Jazz in med Top 10 ploščami leta revije Jazz Times.