Maribor, 28.02.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 26.11.2009, Info Kolektiv 69- Blues Project

Info Kolektiv 69- Blues Project

Kolektiv 69 – blues project – je skupina glasbenikov, ki jih druži iskrena potreba po ustvarjanju. Repertoar sestavljajo jazzovski, bluesovski in rock standardi, predelani na svojevrsten način in jih lahko opišemo: “od baladnega izlitja do punk-jazza”.
Andrej Hočevar (bas kitara, kontrabas) je absolvent na akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Zoranu Markoviću. Sodeloval je z orkestrom Slovenske filharmonije, SNG Maribor, RTV simfoniki, Bass Chorus, Res Nullius, Stick Control… Je član in soustanovitelj zasedb New Cratives inc. in Kolektiv ’69, ustvarja avtorsko glasbo in eksperimentira z različnimi glasbenimi instrumenti znotraj zvrsti jazz-funk-rock-blues. Sodeluje tudi z Moonlighting orchestra, orkestrom Hiše kulture Celje in drugimi orkestri, ter se udejstvuje pri različnih studijskih projektih. Je učitelj kontrabasa ter bas kitare na Glasbeni šoli Celje in FKK Velenje.
Igor Feketija (klaviature) je ljubiteljski pianist oz. klaviaturist. Glasbeno izobrazbo je pridobil iz inštrumentov klavir in tuba na Glasbeni šoli Celje in nekaj let igral v big bendu Extra Band.” Piše aranžmaje za manjše in večje zasedbe.
Urban Krč (bobni) živi v Šentjurju. Končal je nižjo glasbeno šolo smer tolkala in saksofon. Študira na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani – smer tolkala. Je član številnih glasbenih skupin, trenutno sodeluje s skupinami New Creatives Inc., Kolektiv 69, Portico… Sodeloval je s skupinami Trip, Merryland, Starlight… Redno sodeluje z big bendom – Extra band – Glasbene šole Celje. Vedno bolj se ukvarja s studijskim snemanjem, njegovo kreativno delo in energija pa se najbolj izražata na koncertih.
Marko Zaletelj je na glasbeni sceni prisoten že 25 let. V začetku devetdesetih se je udejstvoval kot studijski glasbenik, nekaj časa je igral tudi v tujini. Zadnjih nekaj let je sodeloval v različnih manjših in večjih projektih, ter s svojima zasedbama Modern Blues Quartet ter Back to Blues, v duetu z Dado Kladnik ter v duetu z Niko Perunović, Hammond triom, z Raphaelom Wressnigom, kot redni član Big banda Maribor ter kot gost big bandov Ptuj, Celje, Radlje ob Dravi, Velenje… Nastopa po klubih v Nemčiji, Avstriji, Švici, Hrvaški, na glasbenih festivalih v Sloveniji ter tujini. Ima status samostojnega kulturnega delavca kot glasbenik instrumentalist.
Solista ansambla sta tudi vokalistka Sandra Feketija ter trobentač Aljoša Jurkošek, ki se občasno, kot gosta, pridružila skupini pri projektu.