Maribor, 31.05.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 25.01.2005, Electric Jazz Quartet

Pri Elektrik Jazz Quartetu gre za mešanico swinga, funka, etna, latina in ostalih fusion glasbenih zvrsti. Avtorske skladbe odražajo njihovo glasbeno naravnanost, ki gnezdi v električnem jazzu, fusionu in jazz-rocku od konca 60-ih dalje in mainstream jazzovski improvizaciji, ki se je razvijala skozi vso jazzovsko zgodovino. Fantje želijo, da njihova glasba, groovi in improvizacija deluje sveže in ne obremenjujoče za najširše občinstvo, zato se izogibajo čistemu free-jazzovskemu igranju. Z groovi in improvizacijo ostajajo tako v mainstream okvirih. Tudi neavtorske skladbe, ki dopolnjujejo njihov avtorski repertoar, so v istem stilu (med drugim tudi pop skladbe, aranžirane v jazzovskih okvirih).
Klasična zasedba, v kateri Elektrik Jazz Quartet deluje, se nam bo ta večer predstavila, vendar za posebne priložnosti kvartet širijo. Tako se zadnje čase dopolnjujejo z gostom na tolkalih Goranom Moskovskim in stvari zvenijo še bolj atraktivno. V Jazz klubu Satchmo se bodo predstavljali v quartetu s tolkali.

Vsi so mladi študentje jazza na tujih (Celovec, Gradec, Haag,…) in slovenskih jazzovskih šolah (SGBS Lj-oddelek za jazz).

Jeseni so posneli ploščo z avtorskim materialom, ki so jo uspešno predstavljali na nekaterih poletnih koncertih in festivalih, nazadnje na koprskem JEFFU, s katerega reportažo lahko preberete v Primorskih novicah z dne 13. 8. 2004. Skratka gre za zelo delovni in perspektivni band, ki ima za sabo številne vaje, priprave in koncerte.