Maribor, 18.10.2019. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 10.02.2006, East Rodeo

<b>East Rodeo</b> so prav gotovo odkritje koncertnih odrov preteklega leta. Štirje odlični glasbeniki, ki jih je v italijanski Padovi združilo ustvarjanje glasbe za tamkajšnji TAM (Teatro Musica di Padova), so nadaljevali kot bend in decembra 2003 v samozaložbi izdali izjemen prvenec ‘Kolo’, ki je nastal v samoprodukciji. Peti član benda je namreč producent Enrico Maso, ki bend spremlja kot tonski tehnik na koncertih.
Po nekaj odigranih koncertih v letu 2004, so se East Rodeo v minulem letu koncertno popolnoma razcveteli. Trije Hrvati, Albanec in Italijan so namreč lani nanizali kar 50 koncertov, kar je za tako mlad bend neverjeten uspeh in zgovorno priča o njihovi kvaliteti.
Člani skupine East Rodeo prihajajo iz Albanije, Hrvaške in Italije. Glasba East rodeo je večinoma instrumentalna zmes jazza, rocka in značilnih balkanskih ritmov, začinjena z dobro mero psihedelije. Gre za glasbo, katere struktura in forma se nenehno spreminja spričo improvizacije, ki bazira na plejadi različnih glasbenih žanrov, ki odražajo različne kulturne in glasbene korenine članov skupine. Glasbeni izraz East Rodeo bi lahko primerjali z virtualnim potovanjem, ki se začne nekje na daljnem vzhodu in konča na kaotičnem zahodu. Upostevajoč naštete karakteristike, se glasba East Rodeo sama po sebi etiketira kot “psichedelie balchaniche” (Psycho Balkan).