Maribor, 02.07.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 08.04.2006, Crossroads feat. Tribute to Lynyrd Skynyrd

<b>Tribute to Lynyrd Skynyrd</b> je morda nekoliko eksotičen, nevsakdanji projekt, ki se je zgodil ob srečanju glasbenikov, katerih interesi so izhajali iz podobnih glasbenih vplivov. Z namenom ustvarjalne zabave je začel nastajati repertoar, ki je v celoti posvečen legendam ameriškega južnjaškega rocka, skupini Lynyrd Skynyrd. S sproščenim in neobremenjenim muziciranjem so se člani poiskusili približati zvoku in stilu “Skynyrdov” in tako prikazati delček njihove oderske energije, ki je na svojih koncertih pogosto povozila “konkurenco”. Skupina Lynyrd Skynyrd je znana predvsem po udarnem rock’n’rollu, močnih kitarskih solažah treh kitaristov in divjih ter tragičnih zakulisnih zgodbah. Vsekakor so pustili močan pečat v zgodovini glasbe, katerega del lahko slišimo tudi v tribute projektu

<b>Crossroads:</b>Jeseni 1998 je skupina glasbenikov, ki na prvi pogled niso imeli nič skupnega, saj so delovali v različnih glasbenih zvrsteh od popa, preko countrya, bluesa, do ska-ja, ugotovila, da jih druži ljubezen do glasbe, ki so jo ustvarjali klasiki ameriškega južnjaškega rocka. Želja po oživljanju te zvrsti glasbe je bila tako velika, da so se novembra odločili zaigrati skupaj in nastala je skupina Crossroads.
Skupina Crossroads oživlja spomin na legendarne »bende«, kot so Allman Brothers Band, Lynrd Skynrd, Eagles, The Band, CCR in druge. S svojim nastopom, vas popeljejo v zlata šestdeseta in sedemdeseta leta ameriškega juga in rock nostalgikom pričarajo spomine na legendarno »Kamnico«, kultno zbirališče takratnih »alternativcev«, današnjo srednjo genaracijo, ki vedno bolj poredko uživa v »live« koncertih, kot jih ponuja skupina Crossroads. Na svojih nastopih izvaja skupina tudi novejši rock, ( Lenny Kravitz, Jeff Healey, John Mayall, Johnny Lang…) dotakne pa se tudi bluesa in r’n'rolla.
Skupina Crossroads že osem let, s svojo nepotvorjeno energijo in entuziazmom, razveseljuje ljubitelje starega rocka in dokazuje, da tudi »prava« glasba svoje mesto najde.