Maribor, 29.05.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 11.05.2006, Brgs Time-Bas Trio

<b>Jaka Berger</b>, bobni, je maja 2005 dobil priložnost da posname avtorsko muziko v sodelovanju z priznanim mariborskim kitaristom Samom Šalamonom in mednarodno uveljavljenim pihalcem Achille Succijem na bas klarinetu in alt saksofonu. Projekt je poimenoval BRGS TIME-BAS TRIO. Pri veliki italijanski založbi SPLASCH RECORDS, je izšla zgoščenka BRGS TIME, namenjena tudi evropskemu trgu.
Jaka Berger Brg’s je v zadnjem času najvidnejši predstavnik domačega, novomeškega jazza in sodobne glasbe. Začel je kot bobnar v različnih zasedbah, svoj avtorski preskok pa je naredil s projektom Brg’s time.
<b>Achille Succi</b>, saksofon, klarinet, je eden najbolj talentiranih saksofonistov in klarinetistov v Italiji, uspešno pa deluje tudi kot skladatelj. Glasbo študira že od svojega desetega leta, tako se je udeleževal različnih seminarjev (Siena Jazz, Umbria Jazz in David Liebman Masterclass, preštudiral je tudi gradivo na Berklee College Of Music v Bostonu in sodeloval na šestem srečanju IASJ (International Association of Schools of Jazz) v Tel Avivu. Med njegovimi trenutnimi aktivnostmi izstopa sodelovanje v projektu Belcanto Etore Fioravantija s Simone Guiduccijem in delo v njegovi skupini Gramelot Ensemble. Je tudi član skupin Izpoved Zlatka Kaučiča, Nexus T. Tononija in D. Cavallanteja, Eleven Franca D’Andreje, Dolmen Orchestra in P. Centauri Orchestra. Leta 2000 je sodeloval tudi z orkestrom AMJ. S temi ansambli je nastopal po klubih, v gledališčih in na festivalih po celi Italiji. Z New Jungle Orchestra je bil na turneji po Skandinaviji, Braziliji in Avstraliji in z njimi posnel zgoščenko. Na mednarodnem festivalu Rocella Jonica je prejel nagrado kot najboljši solist. Je tudi dobitnik pomembnih priznanj kot sta Baraga jazz in Sarteano.
Na prireditvi European Jazz Contest v Belgiji je prišel na 5. mesto. Kot zmagovalec “Pepiniere” je bil tri mesece gost na Conservatoriju v Kopenhagnu kjer je sodeloval in nastopal lokalnimi glasbeniki in drugimi gosti konservatorija (Horace Parlan, Graham Collier, Jan Kaspersen, R. Beirach, B. Brookmayer, M. Schneider). Sodeloval in nastopal je tudi z oktetom, ki mu je dirigiral David Liebman, Kenny Wheelerjem, Ernst Rejsegerjem, Louis Sclavisom, OFP orkestrom, ki so mu dirigirali C. Bley, S. Swallow, S. Coleman, Italia Instabile Orchestra, G. Trovesijem in številnimi drugimi. Koncertiral je v Belgiji, Nemčiji, Franciji, Skandinaviji, na Danskem, Slovaški, Švici, ZDA, Izraelu, Tuniziji in v Braziliji. Nastopil je tudi v enem pomembnejših evropskih klubov BIMhuis v Amsterdamu. Je docent za saksofon in klarinet šole v Nonantoli (TO) ter vodi seminar za jazz v Corropoli (TE) in seminarje na festivalu Siena Jazz.
<b>Samo Šalamon</b> se je rodil leta 1978 v Mariboru, sedaj pa že več let uspešno deluje na mednarodnem področju kot jazz kitarist in skladatelj.
Svojo glasbeno pot je začel s študijem klasične kitare v Mariboru in jo nadaljeval s študijem jazza na konzervatoriju v Klagenfurtu. Decembra 2000 pa se je New Yorku individualno en mesec učil pri enem največjih jazz kitaristov vseh časov, Johnu Scofieldu. Skozi leta se je učil s priznanimi kitaristi kot so Rudy Linka, Tim Brady in Andrea Allione iz Trsta. Leta 2000 je ze sodeloval in se učil z bobnarjem Zlatkom Kaučičem pri enem izmed njegovih projektov. Snemal in igral je ze s številnimi znanimi slovenskimi in mednarodnimi jazz glasbeniki (John Scofield, Paul McCandless, Drew Gress, Tony Malaby, Mark Helias, Tom Rainey, Dave Binney, Josh Roseman, Gerald Cleaver, Kariem Riggins, Jim Mullen, Rudi Mahall, Fareed Haque, Don Falzone, Rudy Linka, Tim Brady, Paolino Dalla Porta, Ares Tavolazzi, Roberto Dani, Joris Teepe, Bruno Cesselli, Zlatko Kaučič, Salvatore Maiore, Kyle Gregory, Emanuelle Cisi, Gianluca Petrella, Achille Succi, Steve Altenberg, Yayoi Ikawa, Kruno Levačič, Igor Lumpert, Dusan Novakov, Andrea Allione, Axel Dörner, Uli Jennesen, Jan Rhoder, Dejan Pečenko, Alex Deutsch, Luigi Mosso, Igor Bezget, Andjelko Stupar, Milan Nikolić, Manfred Josel, Nino Mureškič, Gasper Bertoncelj, Jure Pukl, Vasko Atanasovski, Robert Jukič…).
Je član številnih skupin in projektov, med leti 2000 in 2004 je deloval kot vodja etno-jazz projekta Ansasa Trio, s katerim je leta 2002 izdal ploščo Arabian Picnic, leta 2002 pa je posnel tudi prvi solo album SAMO SALAMON TRIO: A Dream Come True z izključno slovenskimi glasbeniki.
Leta 2003 je posnel s strani kritikov izredno pohvaljen projekt Ornethology, ki je bil predstavljen na jazz festivalih v Ljubljani, Skopju in Rimu, hkrati pa je dobil fantasticne kritike iz Evrope in ZDA. V aprilu 2004 je imel turnejo s fantastičnim novim sekstetom, v katerem so bili Dave Binney, Paulino Dalla Porta, Kyle Gregory, Achille Succi in Zlatko Kaučič. Sekstet je dobil same odlične kritike, iz turneje pa je aprila 2005 v Italiji tudi izšla plošča pri znani italijanski jazz zalozbi Splasc(h) Records.
Ob koncu leta 2004 je Samo ponovno šel v New York, kjer je posnel dve plošči kot leader z nekaterimi najboljšimi glasbeniki na svetu: prvega z zasedbo Tony Malaby, Mark Helias in Tom Rainey, drugega pa z odlicno zasedbo Dave Binney, Josh Roseman, Mark Helias and Gerald Cleaver. V letu 2005 ali 2006 namerava tudi posneti nov projekt z odličnimi glasbeniki iz New Yorka kot so Chris Potter, Dave Binney, Drew Gress and Eric Harland.