Maribor, 02.04.2020. Bodi prvi informiran, pridruži se nam:

Zgodilo se je: 22.02.2005, Bernie Mallinger Open

Bernie Mallinger (1969) je visoko šolo za glasbo zaključil pod vodstvom prof. Klausa Eichholza, diplomiral na Akademiji za jazz v Gradcu – klasična violina. Na oddelku za jazz in vokal je študitral z Andyem Bayem in Markom Murphyjem. V ZDA se je izpopolnjeval v avtododaktičem učenju na New School of Music, Manhattan School of Music in na Jilliard School v New Yorku.
Sodeloval je z mnogimi glasbeniki in v različnih zasedbah (Austrian Art Ensemble, Klaus Paier Trio & Stringquartet, “Sir” Oliver Mally / Mallinger, Chuck LeMonds & The Impermanents, Berni Mallinger & Manfred Josel Trio, Karl Hodina – Gerd Bienert, Jan Pieter Martens, Neuwirth Extremschrammeln …).
Od leta 1999 je tudi profesor na graški Univerzi za umetnost, oddelek za jazz. Je pa vseskozi aktiven glasbenik, skladatelj in aranžer.
Koncertiral je po celi Evropi, v Aziji in po J in S Ameriki.
Sodeluje in se udeležuje delavnic in jazz srečanj (Madison in Wisconsin – ZDA, Ancona – Italija, Dnevi jazza – Avstrija …).

Karen Asatrian (1972) prihaja iz Armenije, kjer je zaključil študij klasične violine, kompozicije in piana. V Klagenfurtu nadaljuje s študijem koncertnega jazz piana. Je mednarodno poznan in priznan glasbenik, aranžer in komponist. Sodeloval je z glasbeniki, kot so Wolfgang Pusching, Andy Radovan, Alex Deutsch, Peter Herbert in še mnogimi drugimi. Povabili so ga tudi v Bruckner Simphonic Orchestra, komponira in aranžira pa za Wiener Burgtheater.

Wolfram “Woofy” Abt (1969) pri sedmih prične z učenjem violine, in se izpopolnjuje na pianu in dvojnem basu, sedaj mu je primarni inštrument električni bas. Po končanem študiju na Bruckner Konservatoriju v Linzu in Univerzi za glasbo na Dunaju se je pričelo njegovo sodelovanje z znanimi ustvarjalci (Anna Lauvergnac Quintet, Mark Murphy, Quinteto Caribe, Attack …).

Reinhardt Winkler (1970) je študiral na Univerzi za glasbo v Gradcu, študij pa je nadaljeval v Londonu.
Sodeloval je z mnogimi (Wolfgang Pusching, Steve Swallow, Rebekka Bakken, Linda Sharrock, Rick Iannacone, Out of Blue, Kim Kwang Ming …).

Že ime skupine Bernie Mallinger Open kaže na idealno izhodišče glasbene namere, ki bi jo najlažje uvrstili med nikoli prav definirano fusion glasbo.
Glasba je ritmično raznolika, obarvana s spreminjajočimi zvoki violine, individualna, neponavljajoča in hkrati vseskozi funky-groovie.